Επίσημο: Τέλος το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή μέχρι νεωτέρας

Η αργεντίνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία (AFA) επιβεβαίωσε ότι βάζει λουκέτο μέχρι νεωτέρας, «παγώνοντας» τους υποβιβασμούς για τα επόμενα δύο χρόνια, όχι όμως και τις ανόδους.

Επίσημο είναι πλέον το τέλος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Αργεντινή μέχρι νεωτέρας λόγω κορονοϊού. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (AFA) ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο τόσο στην πρώτη κατηγορία (Superliga), αν και είχε ολοκληρωθεί για φέτος (με πρωταθλήτρια την Μπόκα Τζούνιορς), όσο και στις υπόλοιπες πέντε, «παγώνοντας» τους υποβιβασμούς για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, γλιτώνει τον υποβιβασμό η Χιμνάσια Λα Πλάτα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (αλλά και η Πατρονάτο με την Σεντράλ Κόρδοβα). Δεν παγώνουν, όμως, και οι άνοδοι, όπερ σημαίνει ότι η πρώτη κατηγορία θα έχει 26 ομάδες το 2021 και 28 το 2022, εφόσον βεβαίως διεξαχθούν κανονικά.

Η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, Θεού θέλοντος και ιού Covid-19 επιτρέποντος, κάτι που θα ισχύσει και για τα επόμενα χρόνια.

To Top