Επί ποδός η Τροχαία για τον Δεκαπενταύγουστο

Λίγες μόλις μέρες μας χωρίζουν από την μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου όπου και αναμένεται πλήθος εκδρομέων να μεταβεί σε νησιά και σε επαρχίες για ολιγοήμερες διακοπές.

Έτσι για ακόμα μία φορά η Τροχαία θα βρίσκεται «στο πόδι» καθώς το Σάββατο (10/8) ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των οδηγών και την πρόληψη τροχαίων κατά την έξοδο, αλλά και την επιστροφή των εκδρομέων.

Όλα αυτά στο πλαίσιο συνεργασίας και με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάμεσα στις δράσεις θα είναι οι αυστηροί έλεγχοι για επικίνδυνες παραβάσεις (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλα πολλά) προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.

Παράλληλα τις ώρες αιχμής τόσο για την έξοδο όσο και για την επιστροφή θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1.5 τόνου κάτι που ήδη ισχύει και θα ισχύσει κατά τις επόμενες μέρες όπως:

Την Κυριακή 11 Αυγούστου, από ώρα 08:00 έως 13:00, την Δευτέρα 12 Αυγούστου και την Τρίτη 13 Αυγούστου, από ώρα 16:00 έως 21:00, την Τετάρτη 14 Αυγούστου από ώρα 16:00 έως 23:00 και τέλος ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου από τις 16:00 μέχρι τις 23:00.

Σε ό,τι αφορά λοιπά μέτρα της Τροχαίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αυτά περιλαμβάνουν αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, καθώς και:

α) Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

β) Εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.

γ) Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

δ) Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

ε) Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

στ) Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

ζ) Ενημέρωση των πολιτών, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

To Top