ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Επαγγελματική νίκη (2-0) επί του Νέστου και… +13!

Mε τους Ανδρέα Τάτο και Αντώνη Καπνίδη να σκοράρουν ο Άρης επικράτησε του Νέστου Χρυσούπολης με 2-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και αύξησαν την διαφορά από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα στους 13 πόντους! Αναίτια πεντάλεπτη διακοπή του ματς από τον διαιτητή Ζούγρα.

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Άρης κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ματς, από τα πρώτα λεπτά απέναντι στην ομάδα του Νέστου, που αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνη στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Δύο κεφαλιές, μία από τον Κόκε (6΄) και μία από τον Σαμαρά (7′) οι πρώτες τελικές των “κιτρινόμαυρων” στο ματς, με τον Μελισσόπουλου να απαντάει με σουτ στο 11΄που κατέληξε αουτ. Στο 14΄και παλι με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει ο Άρης, αλλά ο Καπνίδης ήταν άστοχος για να χαθεί η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 17΄.Σέντρα του Γεωργιάδη, ο Καπνίδης δεν πρόλαβε την κεφαλιά, ο Πόι έκανε την προβολή με εξουδετερωμένο τον Καραβελίδη, η μπάλα ελάχιστα από το δεξί δοκάρι της αφύλακτης εστίας του Νέστου.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 18΄είχαν δοκάρι με τον Μελισσόπουλο, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε αρχικά εντυπωσιακά ο Σιδεράκης. Στο 39΄η φάση που σημάδεψε το πρώτο μέρος. Ο Τάτος πήρε την μπάλα, εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση, μπήκε στην μικρή περιοχή και ανατράπηκε με τον Ζούγρα να καταλογίζει πέναλτι και να αποβάλει σωστά τον Παυλακάκη. Ο αρχηγός του Άρη, ανέλαβε να το χτυπήσει, νικώντας τον Καραβελίδη για το 1-0 στο 40′.

Μόνο… μπάλα δεν παίχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως στο ξεκίνημα του, καθώς ο διαιτητής Ζούγρας διέκοψε μεταξύ του 57΄και 62΄το ματς, λόγω συνθημάτων από την κερκίδα κατά των Κοντονή και Τσίπρα! Αφού τα… άκουσε από την κερκίδα ο… ευαίσθητος Κοζανίτης ρέφερι ξεκίνησε και πάλι το ματς. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Άρης είχε μόλις αξιόλογη επίθεση με τον Κόκε στο 48΄να σπαταλάει μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα, αλλά το πλασέ του από την μικρή περιοχή πέρασε κόρνερ.

Ο ρυθμός όπως είναι φυσικό έπεσε αρκετά, ωστόσο, ο Άρης κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 79΄με τον Αντώνη Καπνίδη, ο οποίος μετά από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Ντούνη διπλασίασε τα “κιτρινόμαυρα” τέρματα!

Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να ανοίγει την ψαλίδα από την δεύτερη Δόξα Δράμας, στους 13 πόντους με τους Δραμινούς να έχουν ματς περισσότερο και στους 14 από τον Νέστο.

Οι συνθέσεις: 

Άρης (Ν. Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Κόκε (75΄Ντούνης), Ρόβας (80΄Κυβελίδης), Σαμαράς, Ιντζίδης, Πόι (56΄Ν΄Λουντούλου), Τσουμάνης, Καπνίδης, Τάτος, Καζναφέρης.

Νέστος (Σ. Παπαβασιλείου): Καραβελίδης, Παυλακάκης, Μπουλγκούρας, Σεφερίδης, Τσίτσι, Μκρτσιάν, Μελισσόπουλος (77′ Δεσύλας), Αβογιάν (86΄Μαρκάκης), Λαζαρίδης (41΄Λασπατζής), Κούτεφ, Ζγκούρη

Διαιτητής: Ζούγρας Δ. (Κοζάνης)

Βοηθοί: Τζιαμπάσης Χ. (Κοζάνης) – Μπαλιάγκας Α. (Κοζάνης)

To Top