Επανέναρξη των προπονήσεων ζητάει με επιστολή στον Αυγενάκη η Άρση Βαρών του Άρη

Την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων ζητάει με επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η Άρση Βαρών του Άρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το τμήμα Άρσης Βαρών του Α.Σ. ΑΡΗΣ, με αρκετούς συλλόγους να συνυπογράφουν, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Ελευθέριο Αυγενάκη:

«Αν και θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς όλοι εμείς οι άνθρωποι του “ερασιτεχνικού” αθλητισμού, παράλληλα νιώθουμε και ιδιαίτερα παραγκωνισμένοι…

Απ’ τον Μάρτιο που και η χώρα μας εισήλθε στη δίνη της πανδημίας, ο αθλητισμός είναι απ’ τους πιο πληττόμενους κλάδους.

Για πολλούς από εμάς η ενασχόληση μας με το αντικείμενο δεν αποτελεί μόνο την αγαπημένη μας δράση, αλλά ίσως και την κυριότερη πηγή βιοπορισμού μας.

Χωρίς να θέλουμε να αναφερθούμε στην οικονομική ασφυξία πού υφίσταται, καθώς ΔΥΣΤΥΧΏΣ αυτό αφορά σχεδόν το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων, επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα του αθλητισμού και πόσο μάλλον του ατομικού!

Έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε το άθλημα που ίσως να χάρισε στην χώρα μας τις σπουδαιότερες διεθνείς επιτυχίες και τους πλέον καταξιωμένους αθλητές στο παγκόσμιο στερέωμα, την Άρση Βαρών.

Όπως όμως όλα τα αθλήματα, πρέπει πρώτα να γεννηθεί και να γαλουχηθεί στο προπονητήριο για να οδηγηθεί στη διάκριση.

Πέφτοντας πολλές φορές θύματα του συγκερασμού με ιδιωτικούς χώρους εκγύμνασης, τα αναγνωρισμένα και αδειοδοτημένα αθλητικά σωματεία έχουν ως κύριο στόχο πέραν της εμφύτευσης αθλητικής παιδείας, τη στελέχωση των εθνικών ομάδων και την εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η απότομη παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας προκαλεί αλυσιδωτές παρενέργειες. Η ιδιαιτερότητα του χώρου μας είναι η ενασχόληση με κυρίως νεαρό ανθρώπινο δυναμικό.

Πέρα απ’ τις πιθανές ψυχοσωματικές μεταπτώσεις, οι αθλητές λειτουργούν πάντα βάσει προγραμματισμού. Προπονητικού σχεδιασμού, διατροφικού πλάνου, αγωνιστικού χρονοδιαγράμματος.

Με όλο των σεβασμό προς τον οποιονδήποτε υπεύθυνο και με πρωταρχικό γνώμονα την ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ των αθλητών μας, οι σύλλογοι και οι αθλητές τους δεν είναι στο παρά πέντε… είναι στο και πέντε!

Η Άρση Βαρών, το ατομικό άθλημα χωρίς σωματική επαφή, που μπορεί να εκτελεστεί μόνο εντός του προπονητηρίου, μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού! Με απόλυτη ασφάλεια και για τους αθλητές και για τους εργαζόμενους.

Με απόλυτη εμπιστοσύνη στις κρίσεις των λοιμωξιολόγων, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα και του αθλήματός μας που μας κάνει να είμαστε βέβαιοι για την απόλυτη τήρηση των μέτρων και την επιτακτική αναγκαιότητα επανέναρξης των προπονήσεων.

Η πανδημία αργά ή γρήγορα θα περάσει και οι ζωές μας θα επανέλθουν. Αν μια ολόκληρη γενιά αθλητών χαθεί, μπορεί να επανέλθει;

Προκαταβολικά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όποιον συμπορεύεται με τη θέση μας για άμεση επαναλειτουργία των αδειοδοτημένων από Γ.Γ.Α. προπονητηρίων Άρσης Βαρών.

Σύλλογοι που συνυπογράφουν

Αθλητικός σύλλογος Άμιλλα Αγρινίου

Υπερίων

Διόνυσος Μαλακοπής

Ηρακλής Καβάλας

Υπερίων Αλμωπίας

Κρόνος Πλατειών

Μέγας Αλέξανδρος

Φ.Ο. Ελληνικού

Ορθοπαιδικός χειρούργος Νικόλαος Κουκουλιάς

Πρώην head medical officer Εθνικής ομάδας μπάσκετ και ARIS B.C.».

To Top