Επεισόδια στο Ρέντη με τραυματισμό αστυνομικού στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (videos)

Διακόπηκε προσωρινά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 1-0 σετ (25-19), ενώ στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 18-10, όταν ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας.

Συγκεκριμένα με την αστυνομία, περίπου 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με την χρήση χημικών. Μάλιστα, υπήρξε και ένας τραυματίας αστυνομικός από τα επεισόδια, ενώ το ματς διακόπηκε λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα δακρυγόνα που πέρασε και μέσα στο κλειστό.

Αναλυτικά όσα γράφει ο η προκήρυξη της ΕΣΑΠ:

Άρθρο 20ο

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ

α) Σε περίπτωση επεισοδίων στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης (αγώνα) τα οποία έχουν σχέση με τα αγωνιζόμενα ΤΑΑ επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 2.000€.
β) Σε περίπτωση επεισοδίων στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης (αγώνα), τα οποία έχουν σχέση με τα αγωνιζόμενα ΤΑΑ που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 €.

7.11. Σε κάθε περίπτωση που ο αγώνας δεν διεξάγεται ή διακοπεί μετά την έναρξή του λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου ή άλλης σοβαρής αιτίας (πχ εκτεταμένα επεισόδια που απειλούν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα) ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να ματαιώσει τον αγώνα και να αποστείλει το Φύλλο Αγώνος στην ΕΣΑΠ, μαζί με αναλυτική έκθεση των γεγονότων που οδήγησαν στην μη διεξαγωγή ή την, κατά περίπτωση, οριστική διακοπή του αγώνα. Ο Διαιτητής του αγώνα ενημερώνει άμεσα με την απόφαση οριστικής διακοπής του αγώνα την Επιτροπή Πρωταθλήματος, η οποία λαμβάνει απόφαση εντός Δυο (2) ωρών για τον νέο ορισμό του αγώνα.

To Top