Επελαύνει ο κορωνοϊός με 865 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο! Lockdown στην Καστοριά, στο επίπεδο 3 η Θεσσαλονίκη

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα δημιουργεί ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα ο Οργανισμός ανακοίνωσε 865 νέα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθουν να νοσηλεύονται 86 ασθενείς, ενώ ο αριθμός των θανάτων του τελευταίου 24ωρου έφθασε τους 6.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχει ως εξής: «Σήμερα ανακοινώνουμε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ».

Για «επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά.

Lockdown και στην Καστοριά!

H κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε μετά τον αριθμό ρεκόρ των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι:

Η Καστοριά αναβαθμίζεται στην κατηγορία επικινδυνότητας «4», γεγονός που σημαίνει ότι εισέρχεται σε καθεστώς lockdown, ανάλογο αυτού της Κοζάνης

Στο επίπεδο «3» παραμένουν τα Ιωάννινα «με οριακή κατάσταση», η οποία θα επαναξιολογηθεί.

Σε επίπεδο «3» αυξημένης επιτήρησης εισέρχονται οι περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ σημαντικά στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε την πανδημία», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: kathimerini.gr

 

To Top