Επιβαρυντική η έκθεση της αστυνομίας, πάει για βαριά τιμωρία η ΑΕΚ ενόψει (και) Άρη

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται για την ΑΕΚ η βαριά τιμωρία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα σοβαρότατα επεισόδια που συνέβησαν, με την τιμωρία της έδρας της (τουλάχιστον) για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα με τον Άρη (8η αγωνιστική) να είναι σχεδόν βέβαιη.

Και αυτό γιατί η έκθεση της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «καταπέλτης» για την ΑΕΚ καταγράφοντας όλα τα επεισόδια που συνέβησαν. Η έκθεση της αστυνομίας καταγράφει λεπτομερώς τα όσα έγιναν έξω από τις θύρες 1, 31, 33, 35 και αυτό που προκύπτει είναι ότι υπάρχουν και σημαντικές φθορές περιουσίας και βιαιοπραγίες που απαιτούνται για να εφαρμοστούν οι ποινές του Άρθρου 15 παράγραφος β με το οποίο είχε κληθεί σε απολογία η ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό; Πως η ΑΕΚ δεν γλιτώνει με τίποτα το -3 και βεβαίως την ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2-4 αγώνες και το βαρύ πρόστιμο!

Για την έκταση των επεισοδίων επιβεβαιώνει και ο παρατηρητής της Σούπερ Λιγκ κάνοντας λόγο παράλληλα λόγο και για μεταφορά στο β΄ημίχρονο μερίδας οπαδών της ΑΕΚ από την Θύρα 33 στην Θύρα 29 εν μέσω του περιβάλλοντα αγωνιστικού χώρου με την επισήμανση ότι ήταν συνέπεια των εκτεταμένων επεισοδίων όπου είχαν προηγηθεί με εκτόξευση βομβών μολότοφ!

Και στις δύο εκθέσεις, αστυνομίας και παρατηρητή καταγράφονται τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα έξω ακριβώς από τις θύρες (1, 31,33, 35) που ξεκίνησαν με τη λήξη του α’ ημιχρόνου και συνεχίστηκαν και στις αρχές του δευτέρου. Στην έκθεση της Αστυνομίας καταγράφονται δύο φάσεις συμπλοκών. Εκτεταμένα επεισόδια τόσο στην ανάπαυλα του ημίχρονο όσο και μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται αναλυτικότερα:

* Στις 22.15 περίπου 300 οπαδοί της ΑΕΚ αναφέρεται πως βγήκαν από τις κερκίδες και επιτέθηκαν στις αστυνομικές διμοιρίες, που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο και έξω από τις παραπάνω θύρες με άκρως επικίνδυνα αντικείμενα για την πρόκληση σωματικής βλάβης εναντίον των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Πέτρες, μάρμαρα, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ! Η δε αστυνομία αναφέρεται ότι προχώρησε με τη σειρά της σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει. Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο μέρος επεισοδίων, αφού αναγράφεται νέο κρούσμα βίας στις 22.05 (εν ώρα αγώνα – β’ ημίχρονο πια) από 5 περίπου οπαδούς της ΑΕΚ προς τους αστυνομικούς με πέτρες και μάρμαρα. Και μάλιστα, τονίζεται ότι σε αυτή τη φάση των επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να προχωρήσει και σε μία σύλληψη.

Κατά τα, λοιπά παραπτώματα, η έκθεση της αστυνομίας (όπως και του παρατηρητή) αναφέρουν χρήση απαγορευμένων αντικειμένων από τους οπαδούς της ΑΕΚ… Χαρακτηριστικά, γίνεται αναφορά για 30 καπνογόνα, 250 φωτοβολίδες και 10 κροτίδες!

Συνάμα ο παρατηρητής της Σούπερ Λιγκ προσθέτει στην έκθεση του τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Χριστοδουλόπουλου, τη ρίψη αντικειμένων και συγκεκριμένα πλαστικών μπουκαλιών στον περιβάλλοντα χώρου του αγωνιστικού χώρου (το ταρτάν του στίβου), αλλά και στο συμβάν της μεταφοράς εν ώρα αγώνα στο β’ ημίχρονο μερίδας οπαδών της ΑΕΚ από θύρα 33 στη θύρα 29 εν μέσω του περιβάλλοντος χώρου του αγωνιστικού χώρου με την επισήμανση ότι ήταν ελεγχόμενη και με ασφάλεια μεν, αλλά ως συνέπεια των εκτεταμένων επεισοδίων, που είχαν προηγηθεί γράφοντας για εκτόξευση βομβών μολότοφ από τους οπαδούς προς την αστυνομία.

Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εφαρμογή του άρθρου 15 παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ, που επί λέξει αναφέρει τα ακόλουθα: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

To Top