ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Επιβεβαίωση από Ερασιτέχνη που τινάζει στον αέρα τις ίσες αποστάσεις: “Ναι, ο Φωτιάδης είναι ο επιτηρητής του μνημονίου”!

O Ερασιτέχνης επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ότι ο Όμηρος Φωτιάδης είναι με τη σύμφωνη γνώμη του, επιτηρητής του μνημονίου με την οικογένεια Καλαϊτζίδη! Ο ΑΣ Άρης όμως αποφεύγει φυσικά να αναφερθεί στην ταμπακιέρα και στο “μείζον ηθικό θέμα” που προκύπτει.

Πώς είναι δυνατόν δηλαδή, να συναινεί να έχει τον ρόλο του “επιτηρητή” της συμφωνίας, ένας παράγοντας ο οποίος κατά δήλωσή του, αλλά και με βάση συγκεκριμένες ενέργειες του στην πράξη (γνωστές σε όλη την οικογένεια του Άρη…), λειτουργεί ως “άνθρωπος της οικογένειας Καλαϊτζίδη”;

Προφανώς ο συντάκτης της ανακοίνωσης νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς, όταν αναφέρει ότι “δεν τέθηκε ακόμη θέμα για να επιληφθεί επί του μνημονίου”, μια και είναι εύλογα τα ερωτήματα:

Α. Το ότι δεν τέθηκε ακόμη θέμα ανάμεσα σε ΑΣ και Καλαϊτζίδη, δεν αποκλείει να γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον, ειδικά τώρα που υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το μνημόνιο και για κάποιους όρους που θα σημαίνουν πολλά στην “επόμενη μέρα”. Εκεί ποια στάση θα κρατήσει ο Όμηρος Φωτιάδης; Ποιος εγγυάται ότι θα λειτουργήσει αμερόληπτα;

Β. Ποιος είναι τελικά ο ρόλος του “επιτηρητή” της συμφωνίας; Και με ποια κριτήρια του ανατέθηκε ως “άνθρωπος κοινής αποδοχής”, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε ενώπιον του συμβουλίου ως “άνθρωπος του Καλαϊτζίδη”;

Γ. Εκτός κι αν η ανακοίνωση είναι μια ωμή ομολογία της διοίκησης του Ερασιτέχνη ότι τάσσεται υπέρ της πλευράς Καλαϊτζίδη… Σε μια τέτοια περίπτωση, το ηθικό θέμα αποκτάει τεράστιες διαστάσεις και τινάζει στον αέρα τη γενική συνέλευση, μια και πώς μπορεί να εγγυηθεί τις “ίσες αποστάσεις”; Και ποιος εγγυάται πλέον ότι ο ΑΣ Άρης θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ιστορικού συλλόγου και όχι εκείνα της άλλης πλευράς με την οποία συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

“Σχετικά με δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που αφορά το “Μνημόνιο Συνεργασίας”,μεταξύ του ΑΣ ΑΡΗΣ και του κ. Α.Κάλλας και την αναφορά στο όνομα του τέως Αντιπροέδρου του ΑΣ ΑΡΗΣ, κ. Όμηρο Φωτιάδη, το ΔΣ του Συλλόγου μας δηλώνει τα εξής:

1.- Ο κ. ΄Ομηρος Φωτιάδης εκλήθη από τον Πρόεδρο του ΑΣ ΑΡΗΣ, να παραστεί στο ΔΣ που αφορούσε τις διαδικασίες σύνταξης και υπογραφής του “Μνημονίου Συνεργασίας”, καθώς κρίθηκε πως η παρουσία του θα βοηθούσε στην όλη διαδικασία.

2.-Με κοινή πρόταση και σύμφωνη γνώμη των δύο συμβαλλομένων μερών του “Μνημονίου Συνεργασίας”, του ζητήθηκε να ορισθεί ως “επιτηρητής” της συμφωνίας, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής-εμπιστοσύνης και των δύο αντισυμβαλλομένων μερών. Πρόταση την οποία και αποδέχθηκε.

3.-Η πρόταση στον κ. ΄Ομηρο Φωτιάδη, έγινε μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ, παρουσία όλων των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας.

4.-Η παρουσία του ως “προσώπου κοινής αποδοχής-εμπιστοσύνης” στην τήρηση όλων των παραμέτρων του “Μνημονίου Συνεργασίας” μεταξύ του ΑΣ ΑΡΗΣ και του Α.Κάλλας, κρίθηκε θετική, αμερόληπτη και αντικειμενική.

5.- Δεν τέθηκε ποτέ θέμα από τον ΑΣ ΑΡΗΣ ή τον Α.Κάλλας, αλλά και τον ίδιο τον κ. ΄Ομηρο Φωτιάδη, να αναλάβει ρόλο “επιδιαιτητή” ή να ερμηνεύσει το περιεχόμενο του “Μνημονίου Συνεργασίας” ούτε να “αποφανθεί” επί συγκεκριμένων ή εξ ολοκλήρου της Συμφωνίας των δύο μερών. Αυτό είναι αποκλειστική υποχρέωση του ΑΣ ΑΡΗΣ και των αρμοδίων νομικών του συμβούλων, εάν και εφόσον προκύψει τέτοιο θέμα”.

To Top