Επιβεβαίωση για τη “μαύρη τρύπα”! Φουρλίγκας: “Το άνοιγμα στα 2.500.000 ευρώ στην ΑΡΗΣ Εμπορική”!

O Βασίλης Φουρλίγκας Αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρης μίλησε για το υπόμνημα που θα σταλθεί στον οικονομικό εισαγγελέα μαζί με το πόρισμα της ΠΑΕ ώστε να γίνουν οι σωστοί έλεγχοι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ΑΡΗΣ Εμπορική και ανέφερε χαρακτηριστικά πως το χρωστούμενο ποσό είναι κοντά στα 2.500.000 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ για τη “μαύρη τρύπα”!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Φουρλίγκας στον “Αρένα”:

Για το γεγονός πως στάλθηκε το πόρισμα στον εισαγγελέα και θα σταλθούν και κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις:

“Το πόρισμα όπως είχαμε δεσμευθεί έχει σταλθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και θα στείλουμε και ένα υπόμνημα για πράγματα που θέλουμε να αναφέρουμε περισσότερο σε βάθος καθώς μετά από συνεννόηση με κάποιους ορκωτούς λογιστές μας έχουν επισημανθεί κάποια πράγματα τα οποία θέλουν περαιτέρω έλεγχο.

Θα κάνουμε ένα υπόμνημα και θα τα στείλουμε όλα μαζί στον οικονομικό εισαγγελέα το οποίο θα το παραχωρήσει στην αρμόδια υπηρεσία της ΣΔΟΕ για να γίνει ένας έλεγχος, να ανοίξουν κάποιοι λογαριασμοί και γενικότερα όλα αυτά που ζήτησε ο κόσμος να γίνουν και δεν έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Δεσμευόμασταν από τη Γενική Συνέλευση, είναι κάτι που το είχαμε προαναγγείλει και φυσικά έπρεπε να το τελειώσουμε. Όπως έχουμε κάνει και άλλες ενέργειες σαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και όπως έχουμε κάνει άλλα πράγματα για την ομάδα που ήμασταν υποχρεωμένοι ως Κοινωνία Μελών, έτσι θα τελειώσουμε και αυτό το ζήτημα”.

Για το αν υπάρχουν ποινικές συνθήκες για αυτά που συνέβησαν στον Άρη:

“Δεν θέλω να προτρέχω ούτε να κάνω διαπιστώσεις καθώς και η θέση μας είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η γνωμοδότηση δεν ήταν από έναν ορκωτό αλλά από διάφορους ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το που, πότε και πως κάποιος θα ελεγχθεί. Είναι θέμα της δικαιοσύνης πλέον. Έτσι πρέπει να κάνουμε για τηρούμε τις αποστάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους”.

Για την Άρης Εμπορική:

“Σχετικά με την Άρης εμπορική είναι ένα θέμα που κυνηγάει  χρόνια το σωματείο και δεν το πιάνει κανένας γιατί μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν στον Άρη τα τελευταία χρόνια την έχουμε βάλει πολλά εκατομμύρια μέσα. Έχει πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος και έχουμε ζητήσει να γίνει μια εξυγίανση στην συγκεκριμένη εταιρεία καθώς  πρέπει η ομάδα να απαλλαγεί από το συγκεκριμένο βαρίδιο. Η Άρης Εμπορική είχε συγκεκριμένο που έπρεπε να λειτουργεί, έπρεπε να βγάζει κάποια συγκεκριμένα έσοδα και αντί για αυτό χρωστάει ένα σεβαστό ποσό.

Όταν η ΠΑΕ χρειαζόταν δύο, τρία η τέσσερα χιλιάρικα για μια άμεση πληρωμή, για ένα αντίδικο η για κάτι άλλο έβαζε τα χέρι στο ταμείο. Ήταν άλλη εταιρεία αλλά ξέρεται πως γίνεται αυτό. Το ποσό είναι κοντά στα 2.500.000 εκκ. ευρώ. Η Άρης εμπορική θα έπρεπε να είναι δομημένη και τεχνοκρατικά φτιαγμένη στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού μάρκετινγκ και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ώστε να αποδίδει κάποιον λογαριασμό και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Θα έπρεπε να βοηθάει την ανώνυμη εταιρεία από την οποία είναι φτιαγμένη. Ούτε και αυτό καταφέραμε να κάνουμε σωστά. Τις μετοχές τις έχουμε ζητήσει όπως και συνάντηση με τους ανθρώπους με είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, τον κ. Αθανασιάδη και τον κ. Αγαπητό ώστε να δούμε πως θα προχωρήσει κατάσταση.  Η Άρης εμπορική ίσως η μόνη λύση είναι το πτωχεύει και να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία η οποία θα βοηθήσει με τις εισπράξεις της το ταμείο της ομάδας”.

Για το αν είναι η λύση να μεταβιβαστούν οι μετοχές της Άρης Εμπορική στην ΚΜΑ:

“Αυτό έχει συζητηθεί και πιστεύω πως θα είναι η καλύτερη λύση και  θα υπάρχει περισσότερος έλεγχος καθώς θα ελέγχεται από την ΚΜΑ που θα αποδίδει το σωστό και το κέρδος της στον Άρη. Αυτή είναι η μόνη λύση. Πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό γρήγορα. Γνωρίζω για το πληρεξούσιο τα ο ποιο όμως είναι απλό πληρεξούσιο και ποτέ δεν λειτούργησε.  Είπαμε να προσπαθήσουμε να εξυγιάνουμε τον Άρη ρυθμίζοντας και αυτή την ιστορία. H Άρης Εμπορική θα έπρεπε να είχε κέρδη. Στεγαζόταν στο γήπεδο μας, είχε μειωμένα έξοδα τα οποία ήταν το τι προμηθεύεται και το προσωπικό της. Όταν κάποιος έχει μπει εκεί μέσα πρέπει να αποδώσει κάποιον λογαριασμό. Την Άρης Εμπορική την βαραίνουν κάποια χρέη και εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα για το άρθρο 99. Το μείζον δεν είναι η Άρης Εμπορική βέβαια αλλά το Σάββατο και ο αγώνας με την Ξάνθη”.

Για την αναγκαιότητα να υπάρχει ενότητα και συσπείρωση:

“Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση ούτε τα 100  χρόνια μπορούμε να μπορούμε να γιορτάσουμε ούτε τίποτα. Έχουμε κάποιες διαφωνίες και κάποιες ενστάσεις αλλά δεν είναι ώρα για αυτά. Πλέον έχουμε μια διοίκηση και μια ομάδα και πρέπει να την στηρίξουμε ως το τέλος. Η ΚΜΑ είναι το εύκολο θύμα και όλοι την κατηγορούσαν. Εμείς πρέπει να δώσουμε την δυναμική μας στο γήπεδο και να δείξουμε πως ο Άρης είναι εδώ και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στα κέντα αποφάσεων πρέπει να δείξουμε πως υπάρχουμε. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το Σάββατο θα πάμε να κερδίσουμε. Πρώτα από όλα πρέπει να σωθεί η ομάδα. Μετά έχουμε την δυνατότητα να δούμε τι θα κάνουμε”.

To Top