ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επική «μονομαχία» στο Άνφιλντ!

Επιστροφή στα γήπεδα της Αγγλίας, μετά από δεκαπενθήμερη διακοπή, ελέω διεθνών υποχρεώσεων, με την επική μονομαχία ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να είναι εκείνη, που αναμφισβήτητα «κλέβει» την παράσταση από τα ζευγάρια της 8ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. 

Αυτός θα είναι και ο αγώνας που θα ανοίξει την «αυλαία» της σημερινής αγωνιστικής ημέρας, με τους «κόκκινους» να υποδέχονται στο «Άνφιλντ» τους «κόκκινους διαβόλους, στην 226η πράξη του ντέρμπι, ανάμεσα στις πιο πετυχημένες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια «μάχη» ανάμεσα σε δυο συλλόγους, η οποία ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια, καθώς η μεταξύ τους κόντρα έχει βάση και στην ανά τους αιώνες ιστορική αντιπαλότητα μεταξύ των δυο πόλεων στις οποίες εδρεύουν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του σημερινού ντέρμπι, η Λίβερπουλ, έχοντας τιμήσει τον «θρύλο» της Κένι Νταλγκλίς, ονοματίζοντας μια κερκίδα του «Άνφιλντ» προς τιμήν του, επιζητά την νίκη, ώστε να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του πρωταθλήματος, αλλά και για να ξαναβρεί την φόρμα της, καθώς στα τελευταία επτά παιχνίδια έχει κερδίσει μόλις μια φορά. Πέραν των γνωστών απουσιών που ακούνε στο όνομα των Άνταμ Λαλάνα και Νέιθαν Κλάιν, ο Γιούργκεν Κλοπ, αντιμετωπίζει καινούργιο «πλήγμα», καθώς θα πρέπει να υπολογίζει χωρίς τον Σάντιο Μανέ, ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι βδομάδες, εξαιτίας τραυματισμού που υπέστη στον αγώνα της Σενεγάλης με το Πράσινο Ακρωτήρι.

Όσον αφορά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η εκ των πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» φόρμα και με νίκη απόψε, πέραν του ότι θα διευρύνει κι’ άλλο το νικηφόρο σερί της, θα πάρει και μια νίκη ψυχολογίας για την μάχη που δίνει, μαζί με την συμπολίτισσα της Σίτι, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, πέραν των γνωστών απόντων Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, Μάρκος Ρόχο και Πολ Πογκμπά, θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μαρουάν Φελαϊνί, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα του Βελγίου με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Συνέχεια στα παιχνίδια που διεξάγονται στις 17:00, με τους «μεγάλους» του «Νησιού» να έχουν εύκολο έργο. Τόσο η Μάντσεστερ Σίτι, όσο και η Τσέλσι, δεν θα αντιμετωπίσουν κάποια δυσκολία, απέναντι στους θεωρητικά εύκολους αντιπάλους τους. Οι «πολίτες» μετά το διπλό επί των πρωταθλητών Αγγλίας την τελευταία αγωνιστική, βρίσκονται μαζί με την Γιουνάιτεντ, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πινάκα, διανύοντας εξαιρετική φόρμα. Απέναντι στην Στόουκ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέραν των τριών βαθμών, επιζητά άλλη μια καλή εμφάνιση στο «Etihad», ώστε επιβεβαιώσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Από την άλλη οι «μπλε» του Αντόνιο Κόντε, δεν θα δυσκολευτούν να «κάμψουν» την αντίσταση της ουραγού Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ», η οποία δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα βαθμό στο αγγλικό πρωτάθλημα. Εύκολο έργο προδιαγράφεται επίσης και για την Τότεναμ, που την ίδια ώρα θα υποδεχθεί στο στάδιο «Γουέμπλεϊ» την προτελευταία της βαθμολογίας, Μπόρνμουθ, με το συγκρότημα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, να επιδιώκει την διεύρυνση του μικρού νικηφόρου σερί, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ίδιας ώρας, η Σουόνσι, υποδέχεται στο «Λίμπερτι» την Χάντερσφιλντ, που αρχίζει πλέον και «ξεφουσκώνει». Οι «κύκνοι», αγνοούν την νίκη από τις 26/8, όταν είχαν επικρατήσει της Κρίσταλ Πάλας με σκορ 2-0 στο Λονδίνο και αναζητούν τους τρεις βαθμούς, που θα τους απομακρύνουν από την ζώνη του υποβιβασμού. Τέλος η εκπληκτική μέχρι στιγμής Μπέρνλι, υποδέχεται την Γουέστ Χαμ, η οποία φαίνεται πως αρχίζει και βρίσκει ξανά τα «πατήματα» της, με τον Σλάβεν Μπίλιτς να κερδίζει παράταση ζωής στον πάγκο των «σφυριών».

Τέλος, όσον αφορά τα ματς του Σαββάτου, κλείνει ο αγώνας των 19:30, με την Άρσεναλ να ταξιδεύει στο «Vicarage Road» και να αντιμετωπίζει την πάντοτε επικίνδυνη για φέτος Γουότφορντ. Οι «κανονιέρηδες» που βρίσκονται σε θετικό μομέντουμ, τόσο σε Αγγλία, όσο και Ευρώπη, θέλουν ξεπεράσουν το εμπόδιο των «σφηκών» και να ανέβουν και άλλο στην βαθμολογία.

Αναφορικά με τα παιχνίδια της Κυριακής, η Έβερτον στις 15:30 αντιμετωπίζει στο Μπράιτον την ομώνυμη ομάδα, με την νίκη για αυτή να αποτελεί μονόδρομος, καθώς τα «ζαχαρωτά» είναι ντεφορμέ σε Αγγλία και Ευρώπη, βρισκόμενα στην 16η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ενώ στις 18:00 η 12η του βαθμολογικού πίνακα, Σαουθάμπτον υποδέχεται στο «St’ Mary’s Stadium» την 9η Νιουκάστλ, με τις δυο ομάδες να επιζητούν την νίκη, ώστε να ξεφύγουν από τις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Τέλος την «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής κλείνει η αναμέτρηση της Λέστερ με την Γουέστ Μπρομ, στο «King Power Stadium», με αμφότερες ομάδες να μην βρίσκονται στην καλύτερή τους αγωνιστική κατάσταση. Οι μεν «αλεπούδες» επιζητούν την νίκη, ώστε να απομακρυνθούν προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη και οι δε «baggies», θέλουν τους τρεις βαθμούς, ώστε να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, που αγνοούν από τις 19/8, όταν και είχαν επικρατήσει της Μπέρνλι εκτός έδρας με σκορ 1-0.

To Top