Επική πρόκριση της Γιουβέντους στο Γουέμπλεϊ!

Η Γιουβέντους αποδείχθηκε επτάψυχη, αφού με μία επική ανατροπή στο Λονδίνο και δύο γκολ από Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα σε λιγότερα από τρία λεπτά «λήστεψε» μία σχεδόν σίγουρη πρόκριση από την Τότεναμ (1-2).

Η Τότεναμ θα κάνει πολλά χρόνια να ξεπεράσει αυτό το χουνέρι. Έχει που έχει την ετικέτα του λούζερ να την κυνηγά εδώ και δεκαετίες, ήρθε κι αυτό να την ρίξει στα Τάρταρα.

Οι Λονδρέζοι για 64 λεπτά τα έκαναν όλα τέλεια στο γήπεδο. Κρατούσαν το προβάδισμα, δεν είχαν δεχθεί ούτε μισή τελική προς την εστία του Γιορίς και κρατούσαν την Γιουβέντους σε απόλυτα παθητικό ρόλο. Τα πάντα έμοιαζαν ευνοϊκά για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο!

Αμ, δε. Δύο αργεντίνικα γκολ από Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα μέσα σε 2 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα διέλυσαν το όνειρο των «σπιρουνιών» (1-2) και υπέγραψαν μία απίθανη πρόκριση για την Γιουβέντους κόντρα σε όλους και σε όλα!

Η μοναδική στιγμή που οι Ιταλοί βγήκαν από το καβούκι τους στην πρώτη ώρα παιχνιδιού ήταν η φάση του 17ου λεπτού, όταν ο Ντόουγκλας Κόστα ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Βερτόνχεν, όμως ο Πολωνός διαιτητής δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι.

Από εκεί και μετά τη αναμέτρηση ήταν ένα συνεχές σφυροκόπημα των Λονδρέζων που είχαν τον Σον σε σπουδαία μέρα να κάνει τα πάντα. Ο Κορεάτης απείλησε για πρώτη φορά τον Μπουφόν από νωρίς (2’), ενώ λίγο αργότερα (15’) ο Κέιν αστόχησε παρότι πέρασε και τον Μπουφόν!

Το ρεσιτάλ αστοχίας των «σπιρουνιών» συνεχίστηκε με τους Σον (20’, 31’, 38’), Κέιν (34’), με τον Κορεάτη να μετουσιώνει σε γκολ την υπεροχή των Λονδρέζων με ένα άτσαλο πλασέ που κατάφερε και βρήκε και στα δύο του πόδια (39’, 1-0)!

Τίποτα δεν έδειχνε ότι ένα τέτοιο ματς μπορεί να γυρίσει. Η Τότεναμ συνέχιζε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και στην επανάληψη, όμως η είσοδος στν αγ΄να του Λιχτστάινερ άλλαξε τα πάντα!

Η Γιουβέντους πήρε μέτρα και μέσα σε ένα σκάρτο τρίλεπτο τα πάντα άλλαξαν! Ένα περίτεχνο τσίμπημα του Ιγκουαΐν μετά από κεφαλιά του Κεντίρα (64’) έκανε το 1-1 και στην αμέσως επόμενη φάση οι Λονδρέζοι πάγωσαν! Ο Ιγκουαΐν με απίθανη κάθετη βρήκε τον Ντιμπάλα και ο συμπατριώτης του με άψογο πλασέ έκανε την απίθανη ανατροπή (67’, 1-2)!

Το ματς είχε πάει πια στα μέτρα της Γιουβέντους που με ηρωική άμυνα, πήγε τον επαναληπτικό εκεί που ήθελε. Με έναν μαγικό τρόπο Κιελίνι και Μπουφόν λες και μαγνήτιζαν την μπάλα, με την Τότεναμ να χάνει δύο κλασικές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο με Έρικσεν (81’), Σον (84’) και να χάνει την ευκαιρία του αγώνα στην εκπνοή.

Η κεφαλιά του (ευρισκόμενου σε θέση οφσάιντ) Κέιν σταμάτησε στο δοκάρι και το όνειρο του Τζίτζι Μπουφόν για την παρθενική κατάκτηση Champions League στην καριέρα του παρέμεινε ζωντανό.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ (74′ Λαμέλα), Μουσά Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85′ Γιορέντε), Σον Χέουνγκ-Μιν, Κέιν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61′ Λίχτσταϊνερ), Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60′ Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83′ Στουράρο).

Η Βασιλεία κέρδισε, η Σίτι προκρίθηκε

Η Βασιλεία νίκησε 2-1 στο Μάντσεστερ, αλλά η Σίτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Σκόρερς: 8′ Γκαμπρέλ Ζεζούς / 17′ Ελγιουνούσι, 71′ Λανγκ

Γήπεδο: “City of Manchester”, Μάντσεστερ

Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Μπράβο, Ντανίλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζίντσενκο, Γιαγιά Τουρέ, Γκιουντογάν (66′ Ιμπραχίμ Ντίαθ), Φόντεν (89′ Ανταραμπιόγιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Σανέ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (5-4-1): Βάτσλικ, Λανγκ, Σούχι, Φάμπιαν Φράι, Λακρουά, Ριβέρος, Ντιέ, Τσούφι, Μπουά (68′ Στόκερ), Μοχάμεντ Ελγιουνούσι, Ομπερλέν (74′ Φαν Βόλφσβινκελ).

 

To Top