Επικίνδυνο να παιχτεί ποδόσφαιρο λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας!

Την ώρα που γίνονται πλάνα και σχέδια για το πώς θα παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο και θα επιστρέψει η δράση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανάβει… κόκκινο με σύσταση που έκανε προς την UEFA.

Τις έντονες ενστάσεις του για τις προθέσεις που έχει η UEFA αλλά και αρκετά κατά τόπους εγχώρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, φέρεται να έχει εκφράσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων «Lance», ο φόβος για να μια νέα εξάπλωση του κορονοϊού δεν έχει εξαλειφθεί και μια πιθανή επανέναρξη αγωνιστικών δραστηριοτήτων θα ήταν ό,τι χειρότερο.

Μάλιστα, αν το ρεπορτάζ των Βραζιλιάνων αποδειχθεί απόλυτα έγκυρο, τότε η σύσταση που έχει κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι να μην παιχτεί ποδόσφαιρο στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2020. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως εκπρόσωποι του ΠΟΥ είχαν τηλεδιάσκεψη με αυτούς της UEFA έτσι ώστε να τους εξηγήσουν τα δεδομένα.

Οι επιδημιολόγοι που μίλησαν με τους ανθρώπους της UEFA ανέλυσαν όλους τους κινδύνους που υπάρχουν και πρότειναν το ακραίο μέτρο της παύσης κάθε αθλητικής δραστηριότητας ως το τέλος του 2020, έτσι ώστε όταν θα μπορούν πραγματικά να επιστρέψουν όλοι στη δράση να έχουν διαμορφωθεί δεδομένα που θα προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Η UEFA πάντως δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την τηλεδιάσκεψη των δυο πλευρών να έληξε με μεγάλη ένταση!

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση αυτή έρχεται για ακόμα μια φορά να επιβεβαιώσει πως δεν είναι τόσο… απλό να αρχίσει ξανά η αθλητική δράση. Το ρίσκο, πρώτα από όλα για την υγεία των αθλητών και των υπόλοιπων ανθρώπων σε κάθε σπορ, θα είναι τεράστιο και θα πρέπει οι αρμόδιοι να «ζυγίσουν» πολύ καλά όλα τα δεδομένα πριν πάρουν τις αποφάσεις τους…

To Top