Επιστολή Μαστροθύμιου: «Να στήσουμε ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου, δικαιοσύνης, απόδοσης ευθυνών»

Επιστολή έστειλε ο Παναγιώτης Μαστροθύμιος, τον οποίο οι οργανωμένοι οπαδοί του Αρη, πρότειναν, μαζί με τον Σίμη Ηλιάδη, ως εγγυητές της πορείας του οικονομικού ελέγχου που διεξάγεται στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά η επιστολή του Μαστροθύμιου που στάλθηκε στο σάιτ του συνδρομητικού καναλιού:

«Απ’ όσα γνωρίζω η ανάθεση της διενέργειας οικονομικού ελέγχου της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ για το χρονικό διάστημα 2004-2012, έγινε με έγγραφη σύμβαση μεταξύ της εταιρίας που επιλέχθηκε και του ΑΡΗ. Η παράδοση λοιπόν του όποιου πορίσματος, προϋποθέτει πρώτα και κύρια την από την πλευρά του ΑΡΗ εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών του έναντι της διενεργούσας τον έλεγχο εταιρίας.

Εάν και εφόσον η εν λόγω εταιρία, είναι έτοιμη και έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι όροι της ανωτέρω συμβάσεως, ώστε να παραδώσει τα αποτελέσματα έστω και μέρος του οικονομικού ελέγχου που έχει διενεργήσει, δίνω το λόγο της τιμής μου σε όλους και πρωτίστως σε αυτούς που με επέλεξαν, πως οι άνθρωποι που έχουμε επιλεγεί για να διαφυλάξουμε το κύρος, την ακεραιότητα και την πιστότητα των όσων το εν λόγω πόρισμα θα αναφέρει, θα το κάνουμε με τη μέγιστη υπευθυνότητα, προσοχή και συνέπεια, πρώτα απ’ όλα γιατί ο συγκεκριμένος έλεγχος ήταν η σημαντικότερη, κρισιμότερη και πιο επιτακτική απαίτηση της τελευταίας Γ.Σ. του σώματος της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ (Κ.Μ.Α.). Καθ’ όλη δε τη διάρκεια από την παραλαβή του σφραγισμένου φακέλου έως και την παράδοσή του σε δημόσιο λειτουργό ή φορέα τέτοιο που θα εξασφαλίζει την διαφύλαξη της εγκυρότητας του συγκεκριμένου εγγράφου και των όσων σε αυτό αναφέρονται, ζητώ να είναι παρόντες (και θεωρώ πως είναι υποχρέωσή τους) όλοι όσοι εκφράζουν επώνυμα, ανησυχία και φόβους για τυχόν παραποίηση ή εξαφάνιση των αποτελεσμάτων αυτής της διαδικασίας ελέγχου.

Παρά τις τραγικές στιγμές που βιώνω ως Αρειανός και ως πατέρας δυο αγοριών που γεννήθηκαν με τον ΑΡΗ να κυλάει στο αίμα τους, είμαι υποχρεωμένος να κοιτάω πάντα την επόμενη μέρα. Και δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη ημέρα, εάν σήμερα δεν στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως στον ΑΡΗ πρέπει επιτέλους να στήσουμε ισχυρούς και αδιαφιλονίκητα ξεκάθαρους μηχανισμούς ελέγχου, απονομής δικαιοσύνης και απόδοσης ευθυνών. Η αναδόμηση του ΑΡΗ ως συλλόγου δεν θα έρθει ποτέ, εάν ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξής μας, δεν γίνει η ανάγκη να διαθέτουμε μόνιμο, αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό ελέγχου του οποιουδήποτε κάνουμε τη χάρη, μέσω θεσμών και διαδικασιών εκλογής, να υπηρετήσει διοικητικά την ΙΔΕΑ που λέγεται ΑΡΗΣ.

Με την ελπίδα ότι η επερχόμενη Γ.Σ. των μελών της Κ.Μ.Α. θα απαιτήσει τη διενέργεια ενδελεχούς οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αναμένω την επίσημη τοποθέτηση της εταιρίας που διενήργησε τον έλεγχο στην Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ,  για το κατά πόσο είναι έτοιμη και επιθυμεί να παραδώσει τα επίσημα αποτελέσματά του σε σφραγισμένο φάκελο, σε αυτούς που ανέλαβαν και υπόσχονται να τα διαφυλάξουν.

Με τιμή

Μαστροθύμιος Πάνος».

To Top