Επιστολή στο PRESSARIS: “Μαθήματα… ιστορίας για τον Μπουτάρη”

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη φίλος αναγνώστης μας έστειλε επιστολή στο PRESSARIS.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Χρήστος Βενέτης στην επιστολή του:

“Διάβασα τις δηλώσεις Μπουτάρη και πραγματικά εξοργίστηκα γιατί κυρίως είναι ανιστόρητες. Θα θυμίσω ενδεικτικά  μόνο ότι πρώτο πρωτάθλημα και κύπελλο καθώς και τους περισσότερους τίτλους στο ποδόσφαιρο  έφερε στη Θεσσαλονίκη ο ΑΡΗΣ. Έχει  αναδείξει ποδοσφαιριστές θρύλους που δόξασαν και την Ελλάδα και είναι σημείο αναφοράς.

Ο ΑΡΗΣ ιδρύθηκε και παραπέμπει στη Θεσσαλονίκη ενώ ο ΠΑΟΚ  στην Κωνσταντινούπολη. Στο μπάσκετ το παραδέχεται και ο ίδιος πως ο ΑΡΗΣ πρέπει να εκπροσωπεί την πόλη, ενώ στο βόλεϊ το σπάσιμο στο κατεστημένο του κέντρου πάλι ο ΑΡΗΣ το κατόρθωσε.

Άλλωστε για την αντιμετώπιση του ΑΡΗ δημιουργήθηκε το περιβόητο ΠΟΚ που υπονόμευσε και υπονομεύει δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο .

Αν δεχθούμε το λογικοφανές της πρότασης περί οικονομικής δυσχέρειας της πόλης να στηρίξει παραπάνω της μιάς ομάδας σε κάθε άθλημα τότε η ιστορία  και το μέγεθος της προσφοράς σε όλα τα επίπεδα δείχνει ΑΡΗ.

Ή ας δημιουργηθεί μια νέα ομάδα κατά τα ιταλικά, αγγλικά  ή ότι άλλα πρότυπα έχει ο κ. Μπουτάρης με το όνομα Θεσσαλονίκη.

Η οργή μου όμως πέρασε όταν σκέφθηκα ποιός έκανε τις δηλώσεις. Έμπορος που μόνο στόχο έχει το κέρδος και πολιτικάντης που στόχο έχει να χαϊδεύει αυτιά προς ίδιον όφελος. Το μόνο που με στεναχωρεί  είναι η ιδιότητα του Δημάρχου που οι Θεσσαλονικείς μπορούν να του την αφαιρέσουν δείχνοντας και ποιοί είναι περισσότεροι επιτέλους…”

To Top