ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστολή στο PRESSARIS: “Μια πρόταση για την αναγέννηση του Αυτοκράτορα”

Από τον αναγνώστη του PRESSARIS Αναστάσιο Τσιτιρίδη, μας στάλθηκε η παρακάτω επιστολή που δημοσιεύουμε σχετικά με κάποιες σκέψεις που θέλει να μοιραστεί για τον μπασκετικό Άρη.

Αναλυτικά:

“Αγαπητό pressaris.

Με αφορμή τα όσα ακούγονται και γράφονται περί πολυμετοχικότητας στον μπασκετικό Άρη μας, θα ήθελα να καταθέσω την παρακάτω πρόταση. Αποτελεί μια προσπάθεια έκφρασης, με σκοπό να βγει η ομάδα μας από τον κατήφορο που τον έχει μικρύνει πολύ σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν του.

Την ιδέα-πρόταση αυτή την συζητάμε με τους φίλους μου εδώ και 1-2 χρόνια. Πρόσφατα εκφράστηκε και από γνωστό Αρειανό που αρθρογραφεί. Η πρόταση Βασίζεται σε λογικές ακολουθίες.

Συγκεκριμένα, ερωτόμαστε:

Πως μπορεί να γίνει ξανά ο ΑΡΗΣ μεγάλος και να πέρνει τίτλους; Βασικός παράγοντας, να έχει χρήματα. Βασικός παράγοντας για να έχει χρήματα;

Να υπάρχει κάποιος που να τα έχει και να τα διαθέσει. Ποιος θα διαθέσει χρήματα σε ένα άθλημα που όταν κάνεις πρωταθλητισμό μόνο βάζεις και ποτέ δεν βγάζεις; Κάποιος που έχει πολλά χρήματα και είναι διατεθειμένος κάποια από αυτά να τα διαθέσει για να κάνει το χόμπι του και να γουστάρει (μιλάμε για υγιείς καταστάσεις) ή τέλος πάντων να προβληθεί. Όπως ο Γιαννακόπουλος, οι Αγγελόπουλοι, ο Αγγελοπουλος της ΑΕΚ, ο Λιόλιος του Προμηθέα Πατρών κ.ο.κ.. Αυτοί βάζουν λεφτά δεν βγάζουν. Γιατί το κάνουν; Ας πούμε ότι κάνουν το χόμπι τους.

Έναν τέτοιο θέλουμε. Μπορεί να υπάρχει ένας τέτοιος στον προμηθέα Πάτρας, ακόμα και στην μπασκετική ΑΕΚ και δεν μπορεί να υπάρξει στον Άρη ; Όχι δεν μπορεί. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος και για τον Άρη. Πρέπει να είναι απαραίτητα Αρειανός; Όχι δεν είναι απαραίτητο. Πρέπει να είναι απαραίτητα από την Θεσσαλονίκη; Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Πρέπει να είναι Έλληνας; Όχι, δεν είναι απαραίτητο.

Έχεις τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο αναξιοποίητο, που σε 5-10 χρόνια μπορεί να μην το έχεις. Μιλάω για ανθρώπους με κύρος και επιρροή. Μιλάω ενδεικτικά για τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, ακόμα και για τον Μαργαρίτη Σχοινά, Νίκο Φιλίππου κ.α.. Νομίζω ότι ο Γιάννης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ δεν μπορεί να βοηθήσει λόγω της υγείας του. Μίλησε τους. Πες τους τι θέλεις και ότι ήρθε η ώρα να βοηθήσουν το Άρη και κατ’ επέκταση το Ελληνικό μπάσκετ.

Όχι με χρήματα αλλά με τρόπο που δεν θα τους θήγει και δεν θα μειώνει το κύρος τους. Είμαι σίγουρος πως θα δεχθούν. Εξαρτάται βέβαια ποιος θα τους το πει και με ποιο τρόπο.

Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και σεβασμός προς το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να τους μιλήσουν. Φτιάξε μια επιτροπή από αυτούς τους ανθρώπους με μοναδικό σκοπό να προσελκύσουν αυτόν τον άνθρωπο που θα αναλάβει την ομάδα.

Φτιάξε μια προσεγμένη παρουσίαση για το ποιος είναι ο Άρης και δώσε την σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν ένα εργαλείο στα χέρια τους. Να απευθύνουν εντός και εκτός Ελλάδας. Πίστεψε το και θα γίνει. Να αφήσουμε τα «αν», τα «δεν» και την γκρίνια.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αναστάσιος Τσιτιρίδης”.

To Top