Επιστολή της BDA Sports για το θέμα Τζέιμς (photo)

Επιστολή στα μέσα ενημέρωσης έστειλε η BDA Sports, εταιρεία που εκπροσωπεί τον Ντομινίκ Τζέιμς και εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για φυγή του Αμερικανού. Η εταιρεία εμπλέκει και άλλη υπόθεση (Μπετς), όμως επί της ουσίας δεν αναφέρει την πραγματικότητα για το κεντρικό πρόσωπο. Ο Τζέιμς βάσει του συμβολαίου του δεν μπορούσε να φύγει…

Η επιστολή της BDA Sports, που υπογράφεται από τον ιδιοκτήτη Μπιλ Ντάφι και τον πρόεδρό της, Ράντε Φιλίποβιτς:

“Ύστερα από πολλά ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με την μετακίνηση του πελάτη μας Ντομινίκ Τζέιμς θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Ντομινίκ Τζέιμς είναι πελάτης μας από το 2009. Είναι ένας επαγγελματίας παίκτης που είχε τρεις πετυχημένες σεζόν στην Ευρώπη από το 2009 μέχρι σήμερα. Ο Ντομινίκ Τζέιμς έπαιξε στη Μερσίν και στη Λουκόιλ Ακαντέμικ τις δυο προηγούμενες χρονιές. Υπογράφηκε επαγγελματικό συμβόλαιο μεταξύ του Ντομινίκ Τζέιμς, του Άρη και του γραφείου μας για τη σεζόν 2011-12, το οποίο κατατέθηκε στη διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος και στη FIBA.

Περιελάμβανε μια σειρά από πληρωμές σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Σ’ αυτές τις πληρωμές περιλαμβάνονται οι μισθοί, τα πριμ και η προμήθεια του γραφείου μάνατζερ. Επίσης η συμφωνία προβλέπει τι θα συμβεί αν κάποια πληρωμή καθυστερήσει για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σ’ αυτή την περίπτωση η συμφωνία θα θεωρείτο πως δεν έχει τηρηθεί. Δυστυχώς ο σύλλογος δεν τήρησε καμία από τις ημερομηνίες πληρωμής ενώ η καταβολή της προμήθειας έχει καθυστερήσει περισσότερο από τρεις μήνες.

Η εταιρεία μας κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει τη μετακίνηση του πελάτη μας. Ενημερώσαμε την ομάδα προφορικώς και γραπτώς ότι θα πρέπει να πληρώσουν την προμήθεια και τους μισθούς του παίκτη.

Η εταιρεία μας προχώρησε ένα βήμα περισσότερο αφού ο σύλλογος δεν έλαβε υπόψη την καταβολή της προμήθειας με τη δεύτερη γραπτή προειδοποίηση, με την οποία ζητείτο από τον σύλλογο να προχωρήσει αμέσως στις πληρωμές της προμήθειας. Η γραπτή απάντηση του συλλόγου ήταν πως δεν θα πληρώσει την προμήθεια όπως ζητήθηκε αλλά θα την καταβάλει τη χρονική στιγμή που θα έχει τη δυνατότητα.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως ανάλογη απάντηση είχε δοθεί στο γραφείο μας σε ότι αφορά τους μισθούς και την προμήθεια και στον πελάτη μας Άντριου Μπετς που αγωνίστηκε στον Άρη πριν από δυο χρόνια. Μέχρι σήμερα ο σύλλογος δεν έχει κάνει αυτές τις πληρωμές.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς η συμφωνία ανάμεσα στον Ντομινίκ Τζέιμς και τον Άρη δεν ισχύει και ο παίκτης αποχώρησε από την ομάδα. Η εταιρεία μας έχει δείξει επανειλημμένως υπομονή παρά την έλλειψη επαγγελματισμού αυτή τη χρονική περίοδο.

Δυστυχώς ο σύλλογος αποφάσισε να μην τιμήσει τη συμφωνία ούτε να ενεργήσει επαγγελματικά, γεγονός που οδήγησε τον Ντομινίκ Τζέιμς στην αποχώρηση. Εκτιμούμε την υποστήριξη των οπαδών προς τον Ντομινίκ αυτή τη σεζόν. Λυπούμαστε για την κατάσταση που τον οδήγησε στην απόφαση να φύγει από τον Άρη”.

Η επιστολή της BDA Sports στα μέσα ενημέρωσης:

{gallery}siridis/bda_james{/gallery}

To Top