Επιστολή 17 συνδέσμων στον Ανιέλι που αντιδρούν για τις νέες αλλαγές του Champions League

Αντίθετο με τα σχέδια της ECA για τις επερχόμενες αλλαγές στο Champions League, δηλώνει το οπαδικό κίνημα, μεταξύ αυτών και φίλαθλοι της Ντόρτμουντ.

Συγκεκριμένα, 17 σύνδεσμοι φιλάθλων από 14 ευρωπαϊκούς συλλόγους έστειλαν επιστολή στον επικεφαλής της ECA και ιδιοκτήτη της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μέσω της οποίας κάνουν λόγο για «κραυγαλέα προσπάθεια με μοναδικό στόχο το κέρδος μέσω της κρίσης».

Σε αυτήν αναφέρεται πως «αντί να συνειδητοποιείτε πως ο στόχος σας πρέπει να είναι το χτίσιμο μίας επιτυχημένης και κοινωνικά υπεύθυνης ποδοσφαιρικής βιομηχανίας, μεγαλώνετε το χάσμα με τους πλούσιους, διαλύετε τα προγράμματα των εγχώριων πρωταθλημάτων και περιμένετε από τους φιλάθλους να δαπανούν περισσότερο χρόνο και χρήμα.

Τα σχέδιά σας για τις αλλαγές στο Champions League αποτελούν μία απειλή για όλο το άθλημα. Τον προηγούμενο χρόνο, υποστηρίξαμε τις ομάδες μας αγοράζοντας εισιτήρια ενώ δεν γινόταν να πάμε στο γήπεδο και πληρώναμε τηλεοπτικές συνδρομές για να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια ματς μπροστά σε άδειες κερκίδες, όσο εσείς ψάχνατε κι άλλους τρόπους για να μας κάνετε να ματώσουμε. Απαιτούμε να παρατήσετε τα σχέδιά σας».

Πέραν των οπαδών της Ντόρτμουντ, την επιστολή υπογράφουν οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου και Άγιαξ.

Θυμίζουμε πως στόχος της UEFA είναι να αυξήσει τις ομάδες που μετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από 32 σε 36, με περισσότερα ματς και δύο wild cards, μεταξύ άλλων.

To Top