ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Επιστολή: Superleague 1 σε ΕΡΤ: “Καμία μείωση, διετές κλειστό το συμβόλαιο”!

Με επιστολή της στην ΕΡΤ η Superleague 1 ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να δεχτεί καμία μείωση στα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχουν υπογραφεί, ούτε θα μπει σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με τη Δημόσια Τηλεόραση.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Μάλιστα, τονίζεται πως τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί είναι διετούς διάρκειας και είναι «κλειστά», επομένως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις θέσεις της.

Επιστολή, θυμίζουμε, είχε σταλεί και από την Superleague 2 πριν από λίγες μέρες, καθώς εκεί το «ψαλίδι» ανέρχεται στο 60%.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της Δημόσιας Τηλεόρασης, σ’ ένα θέμα που «καίει» τόσο τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, όσο και τις ομάδες…

Την ίδια ώρα υπάρχει έντονο παρασκήνιο και μπαράζ πιέσεων, χωρίς να λαμβάνονται σημαντικά κριτήρια υπόψιν όπως π.χ. η δημοτικότητα των ομάδων, η τηλεθέαση, τα εισιτήρια κτλ.

Όπως λένε στον συνεταιρισμό της πρώτης τη τάξει κατηγορίας της χώρας, η στάση της ΕΡΤ θέτει σε κίνδυνο και την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Super League 1, δεδομένου ότι η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων συνδέεται άρρηκτα και σε κάθε περίπτωση τεχνικά με τη λειτουργία του VAR στους αγώνες του πρωταθλήματος της ανώτατης κατηγορίας.

Τέλος, υπογραμμίζεται από την ίδια πλευρά της Super League 1 πως ειδικότερα στις περιπτώσεις των Άρη και Ατρόμητου, οι δύο ομάδες έλαβαν άδεια συμμετοχής βάσει του οικονομικού προϋπολογισμού στον οποίο υπάρχουν και τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ, όπως επίσης ότι έχουν υλοποιήσει τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό, έχοντας υπολογίσει αυτά τα έσοδα.

To Top