Επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του ο Μακέντα

Ο Φεντερίκο Μακέντα επέστρεψε σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης 50 ημέρες μετά το χειρουργείο στον αστράγαλο και πλέον φουλάρει για τους αγώνες με Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και Λαμία για το Κύπελλο.

Το πείσμα, η non-stop δουλειά, αλλά και η ευλαβική τήρηση των προγραμμάτων αποκατάστασης, οδήγησαν τον Φεντερίκο Μακέντα σε επιστροφή… ρεκόρ μετά την πολύ λεπτή επέμβαση που έκανε στις 16 του περασμένου Φλεβάρη στον αστράγαλο, προκειμένου να ξεπεράσει μια και καλή το σοβαρό πρόβλημα που τον “βασάνισε” από τον Μάιο του 2021.

Ο Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού, ακριβώς 50 ημέρες μετά το χειρουργείο, μπήκε στο 100% του προγράμματος της υπόλοιπης ομάδας στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (7/4) και πλέον δείχνει έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή.

Το πιο σημαντικό, είναι πως ο 31χρονος φορ δεν νιώθει πλέον την παραμικρή ενόχληση στο πόδι, συμμετείχε σε όλες τις ασκήσεις με την μπάλα, αλλά και στο οικογενειακό δίτερμα και είναι πια θέμα χρόνου η πλήρης ενσωμάτωσή του στο αγωνιστικό πλάνο του “τριφυλλιού”.

Υπάρχει δε, μία σοβαρή πιθανότητα να συμπεριληφθεί στην αποστολή του ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής (17/4) με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου (5η αγωνιστική των playoffs), όμως στην παρούσα φάση το πιο πιθανό σενάριο είναι να επανέλθει στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Λαμία στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου (19:00).

Από εκεί και πέρα, το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Θεραπεία ακολούθησε ο Βιγιαφάνιες, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Λούντκβιστ και Αγιούμπ.

 

To Top