Επιστρέφει στην Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα

Ο Τιάγκο Σίλβα ανακοινώθηκε από τη Φλουμινένσε, την οποία στην οποία άρχισε την καριέρα του πριν από δύο δεκαετίες.

Ο 39χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026 και θα αποχωρήσει από την Τσέλσι ως ελεύθερος έπειτα από τον αγώνα κόντρα στην Μπόρνμουθ, ώστε να αρχίσει άμεσα προπονήσεις με τη “Φλου”, χωρίς να μπορεί να αγωνιστεί πάντως.

Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας βρέθηκε για πρώτη φορά στον σύλλογο του Ρίο ντε Ζανέιρο στα τμήματα υποδομής όταν ήταν 14 κι ενώ ήδη πήγαινε σε σχολείο από το οποίο ο σύλλογος δοκίμαζε ποδοσφαιριστές. Το 2000 αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα του Ρίο, ενώ επαγγελματίας έγινε στην Πεντραμπράνκα το 2002.

Επέστρεψε στη Φλουμινένσε το 2006 ως δανεικός από την Ντινάμο Μόσχας, με τον βραζιλιάνικο σύλλογο να τον υπογράφει κανονικά το 2007. Οι εμφανίσεις του τον επανέφεραν στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2009 για τη Μίλαν, όπου άρχισε τις υψηλές πτήσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν και με τις φανέλες των Παρί και Τσέλσι.

Ύστερα από ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, επτά Γαλλίας, ένα Champions League κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων μεταξύ άλλων, επαναπατρίζεται για λογαριασμό των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής, όπου θα βρει συμπαίκτες από τη “σελεσάο” όπως ο Μαρσέλο, ο Ντόουγκλας Κόστα, ο Ρενάτο Αουγκούστο και ο Γκάνσο.

To Top