Επιστρέφει στο Top10 ο Ντιμιτρόφ, παίζει στον τελικό με τον Σίνερ

Μετά την επιτυχία του κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση στο Όπεν του Μαϊάμι και επικράτησε και του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Με τη νίκη του με 6-4, 6-7(4), 6-4, ο Βούλγαρος προκρίθηκε στον τρίτο τελικό της καριέρας του σε τουρνουά της κατηγορίας ATP Masters 1000 και στον πρώτο στο Μαϊάμι. Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Ντιμιτρόφ εξασφάλισε την επιστροφή του στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2018. Μάλιστα, η «απόσταση» των 260 εβδομάδων μεταξύ των δύο παρουσιών του στο “Top 10” είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της κατάταξης.

Ο Ντιμιτρόφ πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη νίκη του κόντρα στον Ζβέρεφ σε επίπεδο ATP, με την οποία έσπασε ένα σερί επτά ηττών από τον Γερμανό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη επιτυχία του Βούλγαρου είχε σημειωθεί στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, στη Βασιλεία το 2014.

Ο Ντιμιτρόφ θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος κατέβαλε στον πρώτο ημιτελικό την αντίσταση του Ρώσου κατόχου του τίτλου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με 6-1, 6-2.

 

To Top