ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Επιστρέφουν τα χρέη στις ΠΑΕ που αποχωρούν! Επαφή Εργοτέλη (και) με Άρη που δεν κινδυνεύει…

Νομοσχέδιο που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για το μέλλον του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού Βόλου υπάρχει στον νέο αθλητικό νόμο, που αναμένεται να τεθεί υπό διαβούλευση μέσα σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος για την προεδρία του Ερασιτέχνη Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος και τις οποίες χαρακτήρισε «έγκυρες» στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ.

Διαβάστε τι αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του sentragaoal.gr:

Στο νομοσχέδιο, λοιπόν, αναφέρεται ότι τα χρέη των ΠΑΕ οι οποίες αποχώρησαν από τις επαγγελματικές κατηγορίες την τελευταία διετία δεν θα διαγράφονται, αλλά θα επιστρέφουν μόλις οι ομάδες ξαναγίνουν επαγγελματικές.

Ο Βρέντζος ανέφερε ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με ανθρώπους του ΟΦΗ, του Αρη και του Ολυμπιακού Βόλου, ώστε να κινητοποιηθούν και να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο, για να μην ισχύσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τη φετινή χρονιά.

Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινίσουμε στο συγκεκριμένο σημείο ότι κίνδυνος δεν φαίνεται να υπάρχει για τον Αρη και τον ΟΦΗ, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαμηνύει ότι θα υπάρχει ειδική διάταξη που θα εξαιρεί από τον παραπάνω νόμο τις ΠΑΕ που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες της εκκαθάρισης.

Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί κανονικά τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο, Εργοτέλης κι Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να έχουν κινήσει μέχρι τότε τις διαδικασίες της εκκαθάρισης, προκειμένου να μην πληγούν τα συμφέροντά τους.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εύκολο, και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Εργοτέλη, όπου δεν υπάρχει συνεννόηση για το μέλλον της ομάδας. Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι κι η άλλη ομάδα του Βόλου, η Νίκη, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει την εκκαθάριση, ενώ βέβαια έντονο ενδιαφέρον πρέπει να υπάρχει και σ’ άλλες ομάδες, όπως η Παναχαϊκή, που κινδυνεύει να αποβληθεί από τη Football League.

To Top