Επιστροφή με νίκη για τον Ναδάλ

Ο Ράφαελ Ναδάλ εκκίνησε νικηφόρα τη σεζόν του στο χώμα, στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από έξι εβδομάδες, λόγω του κατάγματος που τον ταλαιπώρησε στα πλευρά.

Ο Ισπανός επικράτησε του Σέρβου Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 6-1, 7-6 (7/4) στον δεύτερο γύρο του Masters 1000 στη Μαδρίτη, στον πρώτο του αγώνα από τις 20 Μαρτίου, όταν έχασε στον τελικό του Indian Wells από τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ (6-3, 7-6)

Με περίπου τρεις εβδομάδες να απομένουν για το Ρολάν Γκαρός (22 Μαΐου – 5 Ιουνίου) και αντιμετωπίζοντας έναν από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες στην αρχή της σεζόν του 2022, ο Ναδάλ απέδειξε ότι είχε ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, δείχνοντας άκρως επιθετικός και δυνατός, τόσο στο forehand, όσο και στο backhand.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο δύσκολο για τον Ναδάλ, καθώς δύο φορές σημείωσε γρήγορα «μπρέικ», αλλά πλήρωσε τα λάθη του, δίνοντας την ευκαιρία στον Κετσμάνοβιτς να επιστρέφει. Τελικά ο «Ράφα» κέρδισε τον καθοριστικό αγώνα σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Αύριο (5/5) στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νταβίντ Γκοφάν και Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσουλπ.

To Top