Επιστροφή στην Καλλιθέα 13 χρόνια μετά

Ο Άρης επιστρέφει μετά από 13 χρόνια και τρεις μήνες στο κλειστό της Καλλιθέας για να αντιμετωπίσει τον Ίκαρο, την ομάδα που «απορρόφησε» το 2009 τον Έσπερο, τελευταίο αντίπαλο των κίτρινων στο γήπεδο που θα γίνει ο σημερινός αγώνας. Στις 22 Δεκεμβρίου του 1999, ο Άρης είχαν επικρατήσει του Εσπέρου με 68-53, σε έναν σημαντικό αγώνα και για τις δυο ομάδες.

Ο Άρης είχε υπηρεσιακό δίδυμο προπονητών τον Γιώργο Δοξάκη και τον Νίκο Τσαχτάνη που κάθισαν στον πάγκο μετά το «διαζύγιο» με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Λίγες μέρες μετά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Χρήστος Μαγκώτσιος που παρακολούθησε την αναμέτρηση από την κερκίδα.

Ο “φευγάτος” Νταρνέλ Ρόμπινσον πείστηκε να επιστρέψει στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού και με 11 πόντους ήταν από τους καλύτερους παίκτες των νικητών. Πρώτος σκόρερ των κίτρινων ήταν ο Παναγιώτης Λιαδέλης με 19 πόντους ενώ ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος πρόσθεσε 13. Διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Γιώργος Σιγάλας με 11. Ήταν η πρώτη νίκη του Άρη μετά από τέσσερις ήττες και αποτέλεσε μια σημαντική βαθμολογική ανάσα για την ομάδα σε μια δύσκολη σεζόν. Ο Αμερικανός Άλβιν Γιανγκ με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων που υποβιβάστηκαν εκείνη τη χρονιά στην Α2, στην τελευταία τους παρουσία ως Έσπερος στην Α1. Επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία το 2010 ως Ίκαρος Καλλιθέας.

To Top