Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Ο σκόρερ Άλτμαν και ο Κουρμπέλης ξεκλείδωσαν τον Αστέρα και με σωστή διαχείριση, απόρροια των προηγούμενων παθημάτων, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 και παραμένει στο κυνήγι της πεντάδας.

Η επιστροφή του Άλτμαν στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, μετά από δέκα ολόκληρους μήνες, έφερε και την επιστροφή του «τριφυλλιού» στα νικηφόρα αποτελέσματα απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Ισραηλινό επιθετικό να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του (16’) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (1-0).

Μία νίκη για τον Παναθηναϊκό που μείωσε την απόσταση που τον χωρίζει από την 5η θέση και τον Αρη (αγωνίζεται την Κυριακή απέναντι στον Πανιώνιο) στον ένα βαθμό, ενώ διεύρυνε το αήττητο σερί του στο ΟΑΚΑ που παραμένει απόρθητο.

Αντιθέτως, για τον Αστέρα Τρίπολης η αποψινή του ήττα προστέθηκε στο αρνητικό σερί των Αρκάδων που συμπλήρωσαν έξι ήττες και μία νίκη στα επτά τελευταία τους ματς, γεγονός που του μπλέκει σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασιστικά στα πρώτα λεπτά του ματς, έχοντας υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και πλουραλισμό στο χτίσιμο της ανάπτυξής του, τόσο από τον άξονα με «εγκέφαλο» τον Κουρμπέλη και τον Αλτμαν να κινείται ελεύθερα στο επιθετικό τρίτο, όσο και από τα άκρα και δη την αριστερή πλευρά, με τους Χατζηθεοδωρίδη και Χατζηγιοβάνη.

Σ’ έναν εξαιρετικό συνδυασμό του Κουρμπέλη με τον Άλτμαν, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ (16’) με τον Ισραηλινό επιθετικό να στοπάρει υποδειγματικά με το στήθος και να σουτάρει με το δεξί στα δίχτυα του Παπαδόπουλου εκμεταλλευόμενος ιδανικά τη θαυμάσια ασίστ με «λόμπα» του αρχηγού του Παναθηναϊκού (1-0).

Μετά το γκολ του «τριφυλλιού» ο Αστέρας ισορρόπησε το ματς, επιδίωξε την κατοχή της μπάλας και τροποποίησε φυσιολογικά το σχέδιό του, δημιουργώντας δύο υποσχόμενες ευκαιρίες από ισάριθμα ρήγματα στη δεξιά πλευρά της «πράσινης» άμυνας, με πρωταγωνιστές τους Φερνάντεζ (25’) και Κυριακόπουλο (σέντρα-ξυράφι στον Καλτσά που πλάσαρε άουτ στο 30’).

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται δίκαια με 1-0 χάρη στο γκολ του Αλτμαν, έχοντας στο ενεργητικό του έξι τελικές έναντι μίας του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και την κατοχή της μπάλας (59%-41%).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης αύξησε τα ρίσκα του και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μανιά (57’), με τον Παναθηναϊκό να απαντά στο 77’ με το χαμένο τετ α τετ του Μακέντα και το ματς να ολοκληρώνεται δίχως άλλες υποσχόμενες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

To Top