Επιστροφή του Άρη σε ευρωπαϊκή τροχιά, νέες επαφές με Ευρωλίγκα και FIBA στο άμεσο μέλλον

Η επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι όχι απλά αναγκαία, αλλά επιτακτική, για να μπει και πάλι η ομάδα στην δική της τροχιά, από αυτή που δεν είχε απουσιάσει ποτέ από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι το 2012.

Οι κίτρινοι έχουν ήδη ενημερώσει τον Τζόρντι Μπερτομέου και την Ευρωλίγκα την πρόθεσή τους να συμμετέχουν και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει κατευθείαν ο Άρης εκεί που ανήκει, στην Ευρωλίγκα, όμως είναι πολύ πιθανό – κάποιοι μιλούν με βεβαιότητα – η επιστροφή στην Ευρώπη μέσω του Γιούροκαπ, το οποίο έχει ανεβάσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά του σαν διοργάνωση.

Οι συζητήσεις μεταξύ Άρη και Ευρωλίγκας θα συνεχιστούν άμεσα και πλέον με την παρουσία και του νέου ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, ο οποίος είναι προφανές ότι θέλει την ομάδα στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο της Ευρώπης.

Ενδεχομένως ανάλογες συζητήσεις να γίνουν και με τη FIBA η οποία έχει σκέψεις για τη δημιουργία δικής της Ευρωλίγκας, στην (άσχημη) λογική ενός νέου σχίσματος του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

To Top