ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιτέλους… αντίδραση! Με “χτύπημα” Ματέο Γκαρσία, σπουδαίο διπλό (0-1) στα Πηγάδια!

Με τον Ματέο Γκαρσία να σκοράρει μετά από αρκετό καιρό, ο Άρης πέτυχε την 4η εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, με 1-0 επί της Ξάνθης, για την 15η εμβόλιμη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Σημαντικές χαμένες ευκαιρίες για τους “κιτρινόμαυρους” να κλειδώσουν τη νίκη από νωρίς, είχαν δοκάρι με τον Μαρτίνες, στην 6η θέση πλέον με 26 βαθμούς!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Με άκρως ορθολογική ενδεκάδα -συγκριτικά με τους προηγούμενες αγώνες- παρουσιάστηκε σήμερα στα Πηγάδια ο Άρης. Ο Σάββας Παντελίδης απέφυγε τα… ρίσκα και τις αλχημείες, επιλέγοντας τους Κουέστα, Τζανακάκη, Δεληζήση, Ρος και Κόρχουτ στην άμυνα. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή οι Σιώπης και Μπάσα, με τους Λάρσον και Ματέο στα άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή της επίθεσης για πρώτης φορά φέτος ο Διαμαντόπουλος, με τον Ντιγκινί πίσω του σε πιο ελέυθερο ρόλο.

“ΜΙΛΗΣΕ” Ο ΜΑΤΕΟ!

Ο Άρης από την αρχή του αγώνα, θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στο 4΄η πρώτη τελική των “κιτρινόμαυρων”, με τον Δεληζήση να βρίσκει τον Ντιγκινί που δεν πάσαρε στον Διαμαντόπουλο, αλλά σούταρε αδύναμα στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς που δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει. Η Ξάνθη έκανε την πρώτη της τελική στο 23΄με ένα σουτ του Καμαρά, το οποίο απο μακρινή απόσταση δεν ανησύχησε τον Κουέστα.

Μετά το 25΄ο Άρης ανέβασε ρυθμό στο παιχνίδι του, κυκλοφόρησε τη μπάλα και προσπάθησε να απειλήσει. Στο 28΄το γύρισμα του Ματέο πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ στο 30΄η Ξάνθη, παρότι δεν έκανε τελική απείλησε σε ένα γύρισμα που πέρασε παράλληλα από την εστία του Κουέστα. Σε μία φάση διαρκείας στο 37΄ο Ματέο Γκαρσία με μία “βολίδα” με το δεξί του πόδι άνοιξε το σκορ! Σε φάουλ για του Κόρχουτ, ο Ρος έστρωσε στον Μπάσα που έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντιγκινί δεν πρόλαβε, απομάκρυνε ο Καμαρά, με τον Ματέο να “κεραυνοβολεί” από πλάγια θέση τον Ζίβκοβιτς για το 0-1!

ΔΕΝ ΤΟ “ΚΛΕΙΔΩΣΕ”, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ!

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν από την αρχή. Δύσκολη στιγμή για τον Άρη, στο 54΄, καθώς στη σέντρα του αμαρκάριστου Σιλά από τα αριστερά, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, ελάχιστα άουτ. Στο 57΄η μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Ατομική ενέργεια του Ματέο, έφερε την μπάλα στο αριστερό στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, σούταρε με τον Ζίβκοβιτς να εκτινάσσεται στη γωνία του και να παραχωρεί το κόρνερ. Νέα εγάλη ευκαιρία για τον Άρη να “κλειδώσει” τη νίκη με το σουτ του Μαρτίνες να απομακρύνει εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς στο 72΄. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια προσπάθησαν να απειλήσουν τον Άρη με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο, χωρίς να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία, παρότι υπήρχε πίεση. Στο 82΄ο Μαρτίνες είχε δοκάρι, με ένα φοβερό σουτ που δοκίμασε, όμως στάθηκε απίστευτα άτυχος, με τον Ζίβκοβιτς ανήμπορο να αντιδράσει! Ο Κουέστα στη συνέχεια όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός, όπως και ο Ρος που έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο με τα “κιτρινόμαυρα”.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Άρη να ξεπερνάει στην βαθμολογία την Ξάνθη, την οποία άφησε στο -2, με τους “κιτρινόμαυρους” να επιστρέφουν και πάλι στην 6η θέση.

Oι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαριέντος, Ντα Κόστα, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (64΄ Μπρίτο), Καμαρά (76΄ Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς, Καντά (56΄ Γέντρισεκ), Κάστρο, Σιλά, Κασάδο

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Ρος, Κόρχουτ (85΄ Ματίγια), Μπάσα, Σιώπης, Ντιγκινί, Λάρσον (68΄ Μαρτίνες), Ματέο, Διαμαντόπουλος (78΄ Βαλεριάνος)

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου) – Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)

Τέταρτος: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)

To Top