ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιτέλους διπλό! Σούπερ Άρης στο τέλος και 88-84 μέσα στη Λάρισα!

Ο Τζαμάλ Σούλερ και ο Μάριο Τσάλμερς θυμήθηκαν ποιοι είναι, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης κατάπιε τους πάντες στην άμυνα και ο Άρης έφυγε νικητής από τη Λάρισα, κερδίζοντας με σκορ 88-84 στον εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής.

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα – όπως και στην Πυλαία – αλλά άρχισαν από το δεύτερο δεκάλεπτο να καταρρέουν. Υποχρέωσαν τη Λάρισα σε 7 λάθη στην πρώτη περίοδο, προηγήθηκαν με 0-9 και 3-13 στο ξεκίνημα, αλλά πολύ γρήγορα έχασαν την ισορροπία τους στην άμυνα, εκεί όπου ο Μπράντον Ρας βρήκε ελεύθερα σουτ και τα έβαλε (13π. με 5/5 στο α’ δεκάλεπτο).

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, μείωσαν σε 21-23 στο φινάλε του δεκαλέπτου και από τη στιγμή που ο Άρης σταμάτησε να παίζει άμυνα, βρήκαν χώρους και άλλοι παίκτες της Λάρισας να δράσουν επιθετικά. Στο 15’ το σκορ έγινε 37-30, διαφορά που διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα ως το φινάλε του ημιχρόνου με τον Ρας να τελειώνει το πρώτο μισό του αγώνα με 18 πόντους και τον Άρη να μην έχει “αντίδοτο” στην αντιμετώπισή του.

Οι κίτρινοι είχαν μόλις 3/12 τρίποντα στο πρώτο μέρος, αλλά το βασικό τους πρόβλημα ήταν ότι δέχονταν πολύ εύκολα καλάθια από τη Λάρισα, με κάθε τρόπο…

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καλύτερο για τον Άρη παρότι έχασε λόγω διαστρέμματος τον Ντραγκίτσεβιτς. Ο Σούλερ για πρώτη φορά φέτος έκανε την εμφάνισή του θυμίζοντας τον παίκτη των προηγουμένων ετών και με 13 πόντους σε αυτό το διάστημα κράτησε επιθετικά τον Άρη, που κατάφεραν να προηγηθούν με 59-61 με τρίποντο του Κουζέλογλου (26’), αλλά η Λάρισα βρήκε μακρινά σουτ για να κλείσει την περίοδο στο +2 (68-66).

Οι γηπεδούχοι με σερί 7-0 ξέφυγαν με 75-66 στο 33’ όμως ο Άρης δεν είχε πει την τελευταί του λέξη! Οι κίτρινοι με τους Σούλερ και Τσάλμερς να κάνουν αυτά για τα οποία… αποκτήθηκαν όχι απλά ανέτρεψε τη διαφορά, αλλά κατάφερε να προηγηθεί με 82-88 στα 24’’ με συνεχόμενα τρίποντα από Σταμάτη και τον Αμερικανό πλέι μέικερ.

Τίποτα από αυτά φυσικά δεν θα είχε συμβεί, αν δεν υπήρχαν στο παρκέ Κουζέλογλου και Σλαφτσάκης, που έβγαλαν εξαιρετικές άμυνες. Στα 18’’ ο Μπέρι με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 84-88, η Λάρισα κέρδισε την κατοχή με επιθετικό ριμπάουντ, όμως ο Τσάλμερς έκλεψε και κέρδισε φάουλ στα 7,2’’ πριν το φινάλε και παρότι έχασε τις βολές, οι κίτρινοι κράτησαν τη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 47-42, 68-66, 84-88.

 

To Top