Επιτυχημένη η επίδειξη της παιδικής ακαδημίας!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίδειξη πυγμαχικής τεχνικής από παιδιά ηλικίας 4-12 ετών της παιδικής ακαδημίας πυγμαχίας του ΑΣ Άρης στο γυμναστήριο πυγμαχίας, που βρίσκεται στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι μικροί πυγμάχοι του ΑΡΗ παρουσίασαν σε γονείς και φίλους του τμήματος στοιχεία τεχνικής του αθλήματος, που περιελάμβαναν είδη και τεχνικές χτυπημάτων, αμυντικές και επιθετικές ενέργειες, συνδυασμούς χτυπημάτων, αντιχτυπήματα, αλλά και προπονητικούς αγώνες-συναντήσεις (sparring).

Στόχος της παρουσίασης αυτής ήταν να γνωρίσει το κοινό το άθλημα της πυγμαχίας και να κατανοήσει τη φύση του, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι η πυγμαχία είναι ένα βίαιο και βάρβαρο άθλημα. Σκοπός του προπονητή του τμήματος, Γιώργου Γκαβέζου, είναι να γνωρίσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία το άθλημα της πυγμαχίας, μέσω παιγνιώδους μορφής και σταδιακά, μεγαλώνοντας, ν΄ αναπτύξουν ειδικές ικανότητες, ώστε να επανδρώσουν το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω παρουσίαση, το παρών έδωσε και ο καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α στην ειδικότητα της πυγμαίας του Α.Π.Θ., Βασίλης Κερεμίδης, ο οποίος απένειμε στους μικρούς πυγμάχους αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα για τη συμμέτοχη τους στην παρουσίαση.

Από την πλευρά του, ο έφορος του τμήματος, Ανδρέας Δημαρέλης, συνεχάρη τους αθλητές του τμήματος, μένοντας απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της παρουσίασης, ενώ προσδοκία του αποτελεί η ανάπτυξη του αθλήματος μέσω τέτοιων ενεργειών.

Πηγή: arisac.gr

 

To Top