ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παρά το… μαγείρεμα της Ομοσπονδίας με τον ΚΑΠ, ο Άρης οφείλει (τουλάχιστον σε αυτό) να πετύχει δικαίωση!

H χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ περί τροποποίησης του ΚΑΠ, επιβεβαίωσε τις φήμες του τελευταίου διαστήματος που ήθελαν το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας να επιχειρεί να “φράξει” τον δρόμο του Άρη προς τη Φούτμπολ Λιγκ. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα απίστευτο… μαγείρεμα με τον Άρη για μια ακόμη φορά, σε μια ακόμη περίπτωση, να βρίσκεται στο στόχαστρο!

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα. Όσοι πραγματικά διάβαζαν τα πραγματικά γεγονότα και παρακολουθούσαν τα πραγματικά γεγονότα (και χωρίς … υπνωτικά χάπια), ήξεραν προθέσεις και θέσεις απέναντι στον Άρη.

Η ουσία δεν αλλάζει: ο Άρης έχει το δικαίωμα να πετύχει (άνοδο), παρά τα όσα δεν κατάφερε στους αγωνιστικούς χώρους!

Μεγάλο ερωτηματικό στο οποίο η ΕΠΟ δεν δίνει επίσημη απάντηση είναι αν η τροποποίηση θα ισχύσει από τη νέα χρονιά ή την μεθεπόμενη, όπως ξεκάθαρα προβλέπει ο αθλητικός νόμος!

Παραθέτουμε για μία ακόμα φορά το άρθρο του αθλητικού νόμου:

Άρθρο 131, παρ 3 του 27/25

3. Δεν επιτρέπεται τροποποίηση κανονισμού πρωταθλήματος, καθώς και της προκήρυξής του, κατά το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής του. Eάv γίνουν τροποποιήσεις σε άλλο διάστημα, αυτές ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εκτός αν αφορούν μεταβολές των κατηγοριών του πρωταθλήματος και του αριθμού των προβιβαζομένων ή υποβιβαζομένων ομάδων, οπότε ισχύουν από τη μεθεπόμενη περίοδο.

Πρακτικά τι προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο; Η τροποποίηση του ΚΑΠ, καλώς έγινε, εφόσον το θεώρησε σωστό η ΕΠΟ και μάλιστα από τη στιγμή που της δίνεται το δικαίωμα, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο και τονίζεται, ότι η οποιαδήποτε τροποποίηση πρέπει να έχει ισχύ από την μεθεπόμενη ποδοσφαιρική σεζόν!

Σε περίπτωση που η ΕΠΟ, επιθυμεί την εφαρμογή του από φέτος, άποψη που εξέφρασαν αρκετά μέλη της ΕΠΟ με επίσημες τοποθετήσεις τους το τελευταίο διάστημα, θα πρόκειται για ξεκάθαρη παρανομία την οποία ο Άρης δεν πρέπει να επιτρέψει!

Ζητούμενο είναι οι άνθρωποι του Άρη να βγουν στην πρώτη γραμμή και να ζητήσουν το δίκαιο του συλλόγου! Οφείλουν να πετύχουν! Τουλάχιστον σε αυτό…

To Top