ΕΠΟ: «Δεν υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις, οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες»

Ανακοίνωση-απάντηση σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου την Τρίτη (1/8) εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τονίζοντας πως τα πρόσωπα της ομοσπονδίας που εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας, έπειτα από καταγγελία της ΑΕΛ, δεν δεσμεύονται από τον Κώδικα και δεν είναι πειθαρχικά ελεγχόμενα.

Η καταγγελία της ΑΕΛ εστιάζεται στο οργανόγραμμα της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας πως δεν πήρε έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή προτού εφαρμοστεί, με το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ να ελέγχει 10 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΕΠΟ υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις», έκανε λόγο για «ανυπόστατες καταγγελίες», τονίζοντας ότι οι νομικοί της ομοσπονδίας και οι εργαζόμενοι της, δεν είναι πειθαρχικά ελεγχόμενα από τον υπάρχοντα Κώδικα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας από τον 5/2022 και δεν δεσμεύονται από τον συγκεκριμένο Κώδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα και τοποθετήσεις, σχετικά με την ετήσια επικαιροποίηση του Κανονισμού Δεοντολογίας, και ειδικότερα για τα υπαγόμενα στον ΚΔ πρόσωπα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι με την υπ’ αριθμό 5/2022 απόφασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας έκρινε ότι

“…η παρούσα Επιτροπή κρίνει, κατ’ αρχάς, ότι οι δικηγόροι διάδικοι Νικόλαος Μπάρτζης και Βασίλειος Σαράκης, οι οποίοι εγκαλούνται από την ΠΑΕ Λάρισας ως προς την προαναφερθείσα εισήγηση-γνωμοδότησή τους σχετικά με τα ζητήματα, επί των οποίων ελήφθη και η επίμαχη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων κατά τη συνεδρίαση της 14.9.2021, δεν είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι από αυτήν. Και τούτο διότι αφ’ ενός μεν ως νομικοί σύμβουλοι -κατά τον κρίσιμο χρόνο- της ΕΠΟ δεν ανήκουν στα πρόσωπα που, κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 του ΚωδΔ, δεσμεύονται από τον Κώδικα αυτό…”.

Αυτονόητο είναι ότι, για την ταυτότητα του νομικού λόγου, ακριβώς τα αυτά ισχύουν για όσους συνδέονται με την ΕΠΟ με σύμβαση εργασίας, αφού άλλωστε είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι ενός φορέα να υπάγονται στις Πειθαρχικές Επιτροπές του εργοδότη τους και όχι στην κείμενη νομοθεσία.

ΔΕΝ υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις!

Προστίθενται στον Κανονισμό τα αυτονόητα, σύμφωνα με το δεδικασμένο και τη νομολογία που παρήγαγε η Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να σταματήσουν οριστικά οι παραδοξολογίες και οι συστηματικοί εκβιασμοί εργαζομένων με ανυπόστατες καταγγελίες».

To Top