ΕΠΟ: Συνάντηση με ΠΣΑΠΠ και FIFPro για ολιστική μελέτη και χρέη σε παίκτες

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών/Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των δύο προηγουμένων ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον ΠΣΑΠΠ, που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιανουαρίου και στις 16 Φεβρουαρίου.

Τόσο στις δύο προηγούμενες, όσο και στην τελευταία συνάντηση που έγινε παρουσία της FIFPro, στο επίκεντρο βρέθηκε ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση την Ολιστική Μελέτη και την αποτύπωσή της στο νέο καταστατικό της ομοσπονδίας.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, το ζήτημα των παλαιών οφειλών ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές, θέματα που αφορούν το Ποδόσφαιρο Γυναικών, αλλά και κοινωνικές δράσεις που πρόκειται να αναλάβουν από κοινού οι τρεις πλευρές.

Παρόντες από πλευράς Ομοσπονδίας ήταν ο Acting CEO Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο διευθυντής Νομικών Υποθέσεων Νίκος Μπάρτζης. Τον ΠΣΑΠΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Μπαντής, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Γιάννης Μπράχο, και ο νομικός σύμβουλος, Αθανάσιος Μακρυνιώτης, ενώ την FIFPro οι Σάιμον Κολόσιμο (αναπληρωτής γενικός γραμματέας), Ρόι Φέρμεερ (διευθυντής Νομικού Τμήματος) και Λόικ Αλβες (επικεφαλής Νομικός Σύμβουλος).

To Top