ΕΠΟ: Το… κουμάντο στον Φιλιππούση, αθώοι Μπράτζης, Σαράκης – Τρίμηνη αργία σε Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ επέβαλε τιμωρία τρίμηνης αργίας στον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Δημητρίου, τον α΄ αντιπρόεδρο Αστέριο Αντωνίου και τον ταμία Κλέαρχο Τζαφέρη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η τιμωρία επιβλήθηκε για παραβίαση κανονισμών, μετά από καταγγελία του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και παρότι η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν απαλλακτική και για τους τρεις προαναφερόμενους.

Η υπόθεση είχε να κάνει με τους συλλόγους που προήχθησαν πέρυσι (με το νόμο Αυγενάκη) από τη Football League στη Super League 2. Αυτές οι ομάδες δεν πήραν αδειοδότηση, όμως η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ τους είχε επιτρέψει να κάνουν μεταγραφές.

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο δικηγόροι της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης και Βασίλης Σαράκης. Η απόφαση είναι εφέσιμη και οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης  θα καταθέσουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας.

Έως τότε, αντικαταστάτες τους θα είναι οι (τρεις πρώτοι αναπληρωματικοί (Π. Διακοφώτης, Α. Τόκας, Στ. Σαρηγιαννίδης). Να σημειωθεί πως η ποινή των προαναφερόμενων προσώπων μεταφέρεται και στις Ενώσεις τους (ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πέλλας, ΕΠΣ Δυτικής Αττικής).

Έως τις εκλογές της 1ης Ιουνίου, όπου μοναδικός υποψήφιος είναι ο Τάκης Μπαλτάκος, η Ομοσπονδία θα διευθύνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ιάκωβο Φιλιππούση.

To Top