ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ερέρα: Βαλβέρδε, Ποτσετίνο, Πλάνες και… Τότεναμ-Μπαρτσελόνα

Το βιογραφικό του Πάκο Ερέρα είναι ιδιαιτέρως «πλούσιο». Είτε ως προπονητής, είτε ακόμα και ως τεχνικός διευθυντής. Μπορεί το δεύτερο ο Ισπανός κόουτς του Άρη να το ακολούθησε για λίγα χρόνια, όμως σπουδαίες προσωπικότητες αναδείχθηκαν από τη θητεία του στο συγκεκριμένο πόστο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στα τρία χρόνια της παρουσίας του, ως τεχνικός διευθυντής της Εσπανιόλ, ο Πάκο Ερέρα έχει να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως αποτέλεσε μέντορας προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου, που τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Για την δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίζονται σήμερα το βράδυ, η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο με την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Δύο προπονητές που αναδείχθηκαν από τον Πάκο Ερέρα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Πάκο Ερέρα αποχωρεί από την Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ στην οποία διατέλεσε μέλος του τεχνικού τιμ και αναλαμβάνει το καλοκαίρι του 2016 πόστο τεχνικού διευθυντή στην Εσπανιόλ. Η επιλογή του για τη θέση του προπονητή, είναι ο τότε νεαρός σχετικά Ερνέστο Βαλβέρδε, νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα. Λίγο πριν αποχωρήσει ο προπονητής του Άρη από τον Καταλανικό σύλλογο το 2009, συμφωνεί στο να αναλάβει θέση προπονητή, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο οποίος είχε ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα και ήταν προπονητής σε τμήματα υποδομής αλλά και στη γυναικεία ομάδα της Εσπανιόλ.

Ο Πάκο Ερέρα είναι μία σπουδαία προσωπικότητα στην Ισπανία και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την παρακαταθήκη που έχει αφήσει με παίκτες αλλά και προπονητές

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΕΣ

Μπορεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει άσχημο παρελθόν ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τον αθλητικό διευθυντή των «μπλαουγκράνα», Ραμόν Πλάνες. Ένας ακόμα που είχε ως μέντορά του τον Πάκο Ερέρα. Ο προπονητής του Άρη ήταν αυτός που τον πήρε στο πλευρό του στην Εσπανιόλ και τον είχε θέσει υπεύθυνο για την αναζήτηση ταλέντων από την Λατινική Αμερική. Στην πορεία αντικατέστησε τον Πάκο Ερέρα, μόλις αυτός αποχώρησε. Πλέον, είναι το δεξί χέρι του Έρικ Αμπιντάλ στην Μπαρτσελόνα.

Οι υψηλές γνωριμίες του προπονητή των «κιτρινόμαυρων», ενδεχομένως να βοηθήσουν σημαντικά στο μέλλον, όπως έγινε και φέτος το καλοκαίρι, καθώς αρκετοί παίκτες ήρθαν στον Άρη εξαιτίας του Καταλανού κόουτς

To Top