Ερασιτέχνης: «Ένας χρόνος γεμάτος ‘γιατί’, ένας χρόνος γεμάτος ευθύνες που δεν αποδόθηκαν»

Ο Ερασιτέχνης Άρης με ανακοίνωσή του στέκεται στη σημερινή ημέρα μνήμης από την τραγωδία των Τεμπών.

Όπως αναφέρει αναλυτικά ο κιτρινόμαυρος σύλλογος:

“Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (28/02) από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Ένας χρόνος γεμάτος «γιατί» που δεν απαντήθηκαν, γεμάτος οργή για τις ευθύνες που δεν αποδόθηκαν.

Η λέξη δυστύχημα να μην περιγράφει την κατάσταση. Η πιο χαρακτηριστική έκφραση είναι το έγκλημα. Και (ειδικά) σε μία τέτοια συνθήκη, οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν, για να δικαιωθούν, έστω, οι ψυχές των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Η ευθύνη βαραίνει όλο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και η συγκάλυψη δεν είναι επιλογή.

Προς το παρόν, βιώνουμε άκρα του τάφου σιωπή για τα παραπάνω. Όμως κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα στόματα και να σταματήσει τις δράσεις, τόσο των ανθρώπων που έχασαν συγγενείς και φίλους, όσο και της πλειοψηφίας της Ελλάδας που βίωσε με δάκρυα στα μάτια αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Καλούμε τους φίλους του Άρη να στηρίξουν την πρωτοβουλία Συλλόγου των συγγενών θυμάτων που έχει ως σκοπό την άρση βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για την τραγωδία στα Τέμπη: https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_

Υ.Γ.: Ένας σύλλογος σαν τον Άρη δεν έχει μόνο αθλητική υπόσταση, αλλά και κοινωνική, και δεν μπορεί να μένει απαθής στα προβλήματα πάσης φύσεως που ταλανίζουν την Ελλάδα. Είχαμε τοποθετηθεί τον τραγικό θάνατο του 36χρονου βιοπαλαιστή, ο οποίος στην προσπάθειά του να ανέβει στο πλοίο, σπρώχθηκε στη θάλασσα από μέλη του Blue Horizon της Attica Group με αποτέλεσμα να πνιγεί. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, ακόμα περιμένουμε…”

To Top