Ερρίφθη ο κύβος για ανασχηματισμό

Φύγε εσύ – έλα εσύ! Σε νέα κίνηση για την ανάκαμψη της κυβέρνησης, με ταυτόχρονη βελτίωση της εικόνας της, θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός. Αναμένεται να απομακρυνθούν πρόσωπα, η απόδοση των οποίων δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης, ανάμεσα στους υποψηφίους για αποχώρηση από την κυβέρνηση είναι : ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενδεχομένως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάκης Γιακουμάτος.

Αφορμή του ανασχηματισμού είναι η ανάληψη την 1η Νοεμβρίου, καθηκόντων Επιτρόπου Μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του μέχρι σήμερα υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το «παρασύνθημα» του ανασχηματισμού είχε δοθεί στην εκδήλωση της 4ης Οκτωβρίου για την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε στείλει αυστηρά μηνύματα προς υπουργούς και βουλευτές, δίνοντας την εκκίνηση σεναρίων μίνι ανασχηματισμού.

Τα τρία … «φαβορί»

Αναφορικά με τον Αργύρη Ντινόπουλο, μοιραία φαίνεται πως είναι για την παραμονή του στην κυβέρνηση η κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και ειδικότερα η παρακάτω φράση :

«Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου», που είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Ντινόπουλος.

Μία ατυχέστατη δήλωση «καίει» και την κ. Σοφία Βούλτεψη. Αναφερόμενη στις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «…χαμένα χρήματα όσα επένδυσαν οι Έλληνες στην αγορά ακινήτων».

Παρά τις προσπάθειές της να ανασκευάσει, οι αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η επίμαχη δήλωση στην κοινή γνώμη έμειναν.

Την πόρτα της εξόδου βλέπει και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ως γνήσιος εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς ήταν αντικειμενικά καλός, αλλά οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του έκλιναν διαρκώς προς το λαϊκίστικο.

Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό, δηλ. ο λαϊκισμός, καταδικάζεται ανοιχτά από τον κ. Σαμαρά και αποδίδεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

To Top