ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

ΕΣΑΚΕ: Έπεσαν οι υπογραφές για το τηλεοπτικό, μπαίνουν τα χρήματα και για την ΚΑΕ Άρης

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την Δευτέρα (12/12) μπήκαν οι υπογραφές στο τηλεοπτικό συμβόλαιο και την προσεχή Παρασκευή (16/12) η Δευτέρα (19/12) θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση.

Η υπογραφή της τηλεοπτικής σύμβασης με την ΕΡΤ ήταν το θέμα που ξεχώρισε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το μεσημέρι της Δευτέρας (12/12) στα γραφεία της Λίγκας.

Οι ομάδες ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και περιμένουν πλέον την εκταμίευση της πρώτης δόσης που θα γίνει είτε την Παρασκευή (17/12), είτε τη Δευτέρα (19/12).

Με αυτό τον τρόπο οι περισσότερες ΚΑΕ θα πάρουν βαθιά ανάσα, καθώς έχουν πιεστεί πολύ για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους όλο αυτό το διάστημα.

Στα ταμεία της ΚΑΕ Άρης θα μπει το ποσό των 350.000 ευρώ, όπως είχε αναφέρει το PRESSARIS και θα υπάρξουν επιπλέον έσοδα (της τάξης των 35.000 ευρώ), αν η ομάδα τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Οι “κίτρινοι” θα εισπράξουν φέτος διπλάσια χρήματα, σε σχέση με την περυσινή σεζόν και ανήκουν στο ίδιο γκρουπ με τον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ, πίσω από τους δυο “αιώνιους” της Αθήνας, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και την ΑΕΚ, η οποία θα πάρει μεγαλύτερο ποσό από τις δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης και τους Πατρινούς.

Σε αντίθεση με την τηλεοπτική σύμβαση και την εκταμίευση της πρώτης δόσης δεν υπάρχει φως στο τούνελ, όσον αφορά τον κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος, με συνέπεια να δοθεί στις ομάδες το «Ο.Κ.» για να πορευτούν από μόνες τους για να αξιοποιήσουν τον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου, ο οποίος μέχρι τώρα αποτελούσε κομμάτι που διαπραγματεύονταν κεντρικά ο ΕΣΑΚΕ.

Σε ότι αφορά το Ολ Σταρ Γκέιμ κανείς δεν αντέδρασε παρά την υποβόσκουσα φημολογία ότι θα συζητηθεί ακόμη και η αναβολή του. Καμία ομάδα δεν είπε τίποτε σε ότι αφορά την διοργάνωση του, απλά ζητήθηκε να υπάρξει κατανόηση σε κάποιες ομάδες που έχουν υποχρεώσεις εκείνο το διάστημα.

To Top