ΕΣΑΚΕ: «Ενωμένοι στη νέα εποχή στα γήπεδα»

Συνάντηση ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και τον πρόεδρο της Super League Μήνα Λυσάνδρου για τη νέα εποχή στα γήπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρέδωσαν στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και στον πρόεδρο της Super League Μήνα Λυσάνδρου την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Εξειδίκευση ζητημάτων σχετικά με την λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Πλατφόρμα ταυτοποίησης κατόχων αθλητικών εισιτηρίων” (ΦΕΚ Β’ 1120/2024), όπου καθορίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για την είσοδό τους στα γήπεδα.

Η νέα διαδικασία ταυτοποίησης, που θα πραγματοποιείται από το ψηφιακό πορτοφόλι, το gov.gr wallet, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή των κάτοχων εισιτηρίων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), το emep.gov.gr, τίθεται σε εφαρμογή στους αγώνες της Super League στις 9 Απριλίου και στους αγώνες της Stoiximan Basket League την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης.

«Σήμερα, εδώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μαζί με τον συνάδελφο Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου παραδώσαμε στον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου και στον πρόεδρο της Basket League, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, την ΚΥΑ, που οριοθετεί το νέο σύστημα ταυτοποίησης των φιλάθλων στα γήπεδα, το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό κομμάτι υλοποίησης του νέου Νόμου 5085/2024, μετά από το σύγχρονο σύστημα εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού και υπογράμμισε:

«Το ΦΕΚ, το οποίο εκδόθηκε χθες αργά το βράδυ, δείχνει την απόλυτη βούληση της Κυβέρνησης να κάνουμε πράξη ότι έχουμε δεσμευτεί. Με απόλυτη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα και με σεβασμό απέναντι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με τα οποία πλέον είμαστε σύμμαχοι, συνεργάτες, ισότιμοι στην προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας.

Συνομιλήσαμε με τους εκπροσώπους των δύο επαγγελματικών λιγκών για το νέο σύστημα ταυτοποίησης το οποίο τίθεται σε εφαρμογή για το ποδόσφαιρο στις 9 Απριλίου και για το μπάσκετ από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είμαστε απόλυτα συνεπείς σε ότι έχουμε δεσμευτεί.. Βλέπετε ότι από τις 12 Φεβρουαρίου και μετά, ο νόμος που ψηφίστηκε, ήδη εφαρμόζεται.

Η ΔΕΑΒ παίρνει αποφάσεις και είναι κάτι που θα συνεχιστεί».

To Top