ΕΣΑΚΕ: Ζητά από την κυβέρνηση τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος

Ίση αντιμετώπιση με τον υπόλοιπο ελληνικό αθλητισμό επιθυμεί από την κυβέρνηση ο ΕΣΑΚΕ, ο οποίος μέσω ανακοίνωσής του ζητά να καταβληθούν στις ομάδες της Basket League τα χρήματα που δικαιούνται από τη φορολόγηση των κερδών από τα τυχερά παίγνια.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ στα 30 χρόνια ζωής του έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και τους Έλληνες φιλάθλους μεγάλες χαρές και συγκινήσεις και 17 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ακόμη από την οικονομική δραστηριότητα του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ έχει δημιουργηθεί εργασία με κατοχυρωμένα δικαιώματα για εκατοντάδες επαγγελματίες και το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ φόρων.

Η ελληνική επαγγελματική καλαθοσφαίριση δεν προβάλει παράλογες και αναιτιολόγητες απαιτήσεις αλλά διεκδικεί τα δικαιώματα της και ίση αντιμετώπιση σε σχέση με τον υπόλοιπο ελληνικό αθλητισμό από την φορολογία των κερδών από τυχερά παίγνια.

Επίσης, οι ομάδες της Basket League που αγωνίστηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της απελθούσας σεζόν 2021-22, δεν έχουν πάρει το μερίδιο που τους αναλογεί από την φορολογία των κερδών από τυχερά παίγνια.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση κατανοεί το αίτημα μας και θα φροντίσει να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση και το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ να λάβει εκείνα που δικαιούται».

To Top