ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΣΑΚΕ: Πέρασε με 7-3 η πρόταση του Άρη για τις ποινές αδειοδότησης

Αρμόδιος πλέον ο Αθλητικός Δικαστής.

Ο Άρης πρότεινε και κατάφερε να περάσει με 7-3 στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, που αποτελούσε τη συνέχεια αυτής της Τρίτης, να είναι αποκλειστικά αρμόδιος ο αθλητικός Δικαστής για τις πιθανές ποινές που θα επιβληθούν σε περίπτωση ΜΗ αδειοδότησης ομάδας από την ΕΕΑ.

Η αντίθετη πρόταση έλεγε πως θα πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να προτείνει διαβάθμιση των ποινών στον Αθλ.Δικαστή (παράδειγμα, μείον έναν για εκπρόθεσμη κατάθεση φακέλου κλπ.). Υποστηρίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του BasketPlus.Gr, από το Περιστέρι, τον Προμηθέα και τον Ιωνικό HNC Revolution.

Υπέρ της πρότασης του Άρη ήταν οι ΠΑΟ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Λαύριο, Ηρακλής και ΠΑΟΚ, σύνολο 7, ενώ λευκό ψήφισε ο Κολοσσός και δεν ψήφισαν οι Λάρισα και Απόλλωνας Πάτρας.

Αυτό εν τοις πράγμασι σημαίνει πως την Τρίτη που η ΕΕΑ θα ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις για τους φακέλους Άρη, Ηρακλή, Κολοσσού και Απόλλωνα, αυτές θα πάνε στον Αθλητικό Δικαστή, που θα αποφασίσει σύμφωνα με τον υπάρχοντα κανονισμό και τους Νόμους, και όχι με διαβάθμιση ποινών.

To Top