ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΣΑΚΕ: Σήμερα (21/5) το κρίσιμο συμβούλιο, παρών ο Παπαγεωργίου

Σήμερα (21/5) στις 16:00 ο ΕΣΑΚΕ θα έχει Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ενδεχομένως και να είναι το πιο σημαντικό συμβούλιο των τελευταίων μηνών.

Τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι θα είναι πολλά, ξεκινώντας με το ενδεχόμενο επικύρωσης της βαθμολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει αποφασιστεί η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Αυτό που παραμένει μετέωρο είναι το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν, το αν θα υπάρξει πρωταθλητής και υποβιβασμοί βάσει της μέχρι τώρα βαθμολογίας, με το πιθανότερο σενάριο να αναφέρει πως και οι 14 ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία.

Υπενθυμίζουμε, ότι η ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα ο Μάκης Αγγελόπουλος έχουν ρίξει την πρόταση να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα, προκειμένου να αναδειχθεί πρωταθλητής στο γήπεδο.

Κι αν το φινάλε της φετινής χρονιάς είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί, δεν είναι και το μοναδικό. Την ίδια στιγμή αναμένεται να αναλυθούν και ζητήματα που απασχολούν χρόνια το ελληνικό μπάσκετ, όπως τα κριτήρια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα (ύψος εγγυητικής, ελάχιστο μπάτζετ, συνέπεια πληρωμών, γήπεδο).

Στο ΔΣ αναμένεται να τεθούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα, όπως είναι η αύξηση (τουλάχιστον θα διπλασιαστεί) του ποσού της εγγυητικής επιταγής (5% του προϋπολογισμού της σεζόν με κατώτατο όριο τα 60.000 ευρώ) που καταθέτουν οι ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως επίσης και την χωρητικότητα των γηπέδων και όχι μόνο.

Τον Άρη θα εκπροσωπήσoυν ο πρόεδρος της ΚΑΕ και γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ, Χάρης Παπαγεωργίου και οι Λευτέρης Αρβανίτης (αντιπρόεδρος της ΚΑΕ) και το μέλος του δ.σ. της ΚΑΕ, Δημήτρης Οικονόμου.

To Top