«Εσείς μας πολεμάτε, εμείς σας… απαντάμε! Ο Μιλίνκοβιτς είναι πρώτα… φίλος μας και μετά προπονητής μας!»

Μπορεί να πέρασε σχεδόν ένα 24ωρο από το ματς του Άρη στη Βέροια, οι μνήμες όμως των ποδοσφαιριστών από την αντιμετώπιση που έτυχαν από τον Βοσκάκη παραμένουν νωπές. Κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των παικτών του Άρη, ακόμη και χθες, ήταν ο διαιτητής από το Ρέθυμνο. «Αυτό που ζήσαμε, δεν έχει προηγούμενο…», είναι οι πρώτες κουβέντες που ξεστόμισε ο Ανδρέας Ηρακλής.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

O Hρακλής μίλησε στην εφημερίδα “Metrosport”:

-Ανδρέα, τελειώνοντας ο αγώνας στη Βέροια κι ενώ ο Άρης πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική εκτός έδρας νίκη, σας είδαμε προβληματισμένους. Σας βγήκε… ξινή αυτή η νίκη;
«Όταν φτάνεις στο σημείο να κερδίζεις έναν τόσο σημαντικό αγώνα και τελειώνεις με οχτώ παίκτες το ματς, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Είναι για να χαίρεσαι τη στιγμή εκείνη, αλλά να αναρωτιέσαι και τι μπορεί να γίνει την επόμενη αγωνιστική! Ό,τι πόλεμο και να μας κάνουν όμως, εμείς βγαίνουμε πιο δυνατοί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας λυγίσει. Είμαστε μία γροθιά όλοι στην ομάδα και παλεύουμε για να ξεπεράσουμε όποιο εμπόδιο κι αν βρεθεί μπροστά μας. Όσα παιδιά είμαστε από πέρυσι στην ομάδα ξέρουμε ότι μπορεί κάποιοι να μην θέλουν τον Άρη στην Σούπερ Λιγκ. Όπως απαντήσαμε σε αυτούς λοιπόν πέρυσι, έτσι θα απαντήσουμε και φέτος».

-Θεωρείς ότι ο «πόλεμος» που δέχτηκε ο Άρης από τη διαιτησία σε ακόμη ένα παιχνίδι, μπορεί να είναι εσκεμμένος;
«Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω εγώ. Στη Βέροια, πάντως, είδε όλος ο κόσμος τι έγινε και τι αντιμετώπιση είχαμε από την διαιτησία του κ. Βοσκάκη. Προσωπικά δεν έχω αγωνιστεί σε τέτοιο ματς άλλη φορά στην καριέρα μου. Ελπίζω να είναι το πρώτο αλλά και το τελευταίο. Δεν γνωρίζω εάν υπήρχαν εντολές να μην βοηθηθεί ο Άρης ή να πάμε αποδεκατισμένοι στο επόμενο ματς με τον Πλατανιά. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σκέφτομαι κάτι τέτοιο, αλλά όταν τυγχάνεις αυτής της αντιμετώπισης πολλά μπορούν να περάσουν από το μυαλό σου».

-Μπορείς να συγκρίνεις την διαιτησία του κ. Βοσκάκη με προηγούμενα ματς που αδικήθηκε η ομάδα;
«Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που τυγχάνουμε κακής αντιμετώπισης από την διαιτησία. Στην Ξάνθη για παράδειγμα δεν δόθηκαν δύο καταφανέστατα πέναλτι. Πέρυσι στον Ατρόμητο είχε αποβληθεί άδικα ο Νταβίντ, στο ματς της χρονιάς για εμάς. Η διαιτησία του Βοσκάκη, όμως, δεν έχει προηγούμενο δυστυχώς».

-Δώσατε πάντως την απάντησή σας με τη νίκη που πήρατε…
«Να σου πω την αλήθεια βγάλαμε περισσότερο πείσμα. Από το ξεκίνημα του αγώνα ο διαιτητής άρχισε να μοιράζει κάρτες, να φέρνει τη Βέροια συνέχεια στην περιοχή μας. Εμείς όμως δεν λυγίσαμε. Βγάλαμε πάθος και πείσμα και καταφέραμε να νικήσουμε».

-Σαν ποδοσφαιριστής του Άρη και έχοντας αυτή την αντιμετώπιση, νιώθεις ότι κάποιοι δεν σέβονται τον κόπο και την προσπάθειά σας στο γήπεδο;

«Αυτό ακριβώς είπα και εγώ στον κ. Βοσκάκη. Δεν σφυρίζεις μία μικρή ομάδα, σφυρίζεις τον Άρη! Πρέπει να αντιμετωπίζεις με σεβασμό αυτόν τον σύλλογο, να τον παίξεις 50-50. Εμείς δεν ζητήσαμε και ούτε θέλουμε να παίζουν υπέρ μας. Ισονομία ζητάμε και σωστές αποφάσεις. Να σεβαστούν τουλάχιστον τη δουλειά μας».

-Στη φάση που τελειώνει το ματς και ο Πουλίδο πηγαίνει να δώσει το χέρι στον Βοσκάκη ήσουν ακριβώς μπροστά. Τι ακριβώς έγινε; γιατί πολλοί παραξενεύτηκαν…
«Τελειώνει ο αγώνας και όλοι γινόμαστε ένα κουβάρι για να πανηγυρίσουμε. Όπως γίνεται σε κάθε ματς, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, πηγαίνουμε να δώσουμε το χέρι στον διαιτητή. Αυτό έκανε και ο Ρουμπέν, σαν αρχηγός που είναι. Δεν του είπε κουβέντα, απλά άπλωσε να του δώσει το χέρι και ο διαιτητής του βγάζει δεύτερη κίτρινη! Απίστευτα πράγματα, τι να πω….»

-Στα αποδυτήρια ποιο συναίσθημα επικρατούσε;
«Ειλικρινά δεν το χαρήκαμε. Τα συναισθήματα μετά τη νίκη με τον Πανιώνιο και μετά την Βέροια, ήταν εντελώς διαφορετικά. Ενώ πετύχαμε μία σπουδαία νίκη δεν μας άφησαν να την χαρούμε όπως θέλαμε. Όλοι μας σκεφτόμασταν και ζητούσαμε προβληματισμένοι για την διαιτησία».

«Ο Μιλίνκοβιτς είναι πρώτα… φίλος μας και μετά προπονητής μας»

-Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ο Άρης άρχισε να παίρνει αποτελέσματα και να βελτιώνει αισθητά την εικόνα του. Τι σημαίνει για εσάς το «δύο στα δύο»;
«Δεν σημαίνει κάτι παραπάνω από αυτό που πρέπει. Σίγουρα όταν κάνεις δύο εκτός έδρας νίκες η ψυχολογία ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο Άρης όμως παραμένει σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Ίσα ίσα μετά από τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα οι ευθύνες μας και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, οπότε πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να μην σταθούμε σε αυτά τα ματς»

-Συνεχίζετε να δουλεύεται υπό το καθεστώς της πίεσης ή τώρα νιώθετε πιο απελευθερωμένοι;

«Όταν παίζεις στον Άρη πάντα υπάρχει πίεση. Από τη φανέλα και μόνο. Σίγουρα τα πόδια μας είναι πιο ελαφριά και παίζουμε πιο απελευθερωμένα, κάτι που μας έλλειπε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στεκόμαστε στις δύο νίκες. Θα συνεχίσουμε δυνατοί και θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι εξίσου σημαντικό και δύσκολο, αυτό με τον Πλατανιά».

-Ήρθε η ώρα λοιπόν να εκμεταλλευτείτε την έδρα;
«Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς. Έχουμε τα προβλήματα με τις απουσίες, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα τα δώσουμε όλα, όπως κάναμε στα προηγούμενα ματς. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, γιατί πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε βαθμούς και στην έδρα μας».

-Πόσο σημαντική θα χαρακτήριζες την παρουσία του Ζόραν Μιλίνκοβιτς με την έννοια των αλλαγών που επέφερε η παρουσία του στον πάγκο του Άρη;
«Η ομάδα, πλέον, ξέρουμε πού πατάει και πού βρίσκεται. Έχει ταυτότητα και ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, κάτι που δεν ίσχυε πριν. Δεν δεχόμαστε πλέον πολλές επιθέσεις, έχουμε χτίσει μία νοοτροπία. Όπως επίσης έχει επανέλθει και η ηρεμία στα αποδυτήρια με την παρουσία του κόουτς και το κλίμα είναι ιδιαίτερα φιλικό, πέρα από συναδελφικό. Όταν είναι ο ένας κοντά στον άλλον, αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ο κόουτς είναι εντελώς διαφορετικός. Έχει τρόπους, είναι κοντά μας. Κατάφερε να μας κερδίσει όλους. Έχουμε χτίσει μία διαφορετική σχέση. Τον πλέον πρώτα σαν δάσκαλο, σαν φίλο και μετά σαν προπονητή μας. Αυτό το συναίσθημα το κέρδισε με την προσωπικότητά του. Κι όλα αυτά βγαίνουν στο γήπεδο και φέρνουν αποτελέσματα».

To Top