Εστανγκέ: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας για αθλητές και θεατές»

Περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού Τόνι Εστανγκέ διαβεβαίωσε σήμερα (24/10) ότι θα  υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας για τους αθλητές και τους θεατές σε εννέα μήνες.

Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια σύγκρουση, σε συνδυασμό με μια τρομοκρατική απειλή που σημειώθηκε στη Γαλλία μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή ενός καθηγητή Γαλλικών και την επίθεση στις Βρυξέλλες, ο  Τόνι Εστανγκέ υπενθύμισε ότι ξεκίνησε το έργο Paris-2024 «Στον απόηχο των επιθέσεων του 2015».

«Αρα αυτό το εξαιρετικά τεταμένο πλαίσιο, με απειλές, υπάρχει κάπου από την αρχή αυτής της περιπέτειας», διαβεβαίωσε στο περιθώριο της παρουσίασης του Παρα-Μαραθωνίου.
«Είναι ένα άνευ προηγουμένου σύστημα που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Πολιτεία για να διασφαλίσει τη διοργάνωση των Αγώνων», υπενθύμισε.
«Από την πρώτη ημέρα αυτού του έργου, από τη φάση της εφαρμογής, όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί έχουν ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη τον μέγιστο κίνδυνο ασφάλειας».

To Top