Ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα του Euro 2004!

Στην αποκάλυψη, ότι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα πριν την πρεμιέρα του Euro 2004, προχώρησε ο πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας, Κάρλος Άνζος.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Σχεδόν 15 χρόνια μετά το Euro 2004, ο τότε επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη. Σύμφωνα με τον Κάρλος Άνζος, τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στη Μπράγκα και σχεδίαζαν να χτυπήσουν στο Πόρτο την ημέρα που θα διεξαγόταν η πρεμιέρα της διοργάνωσης ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο κατά την έναρξη του Euro 2004. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ήταν στην τελετή έναρξης ή στο ματς στο Ντραγκάο. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν το Euro 2004. Αποφασίσαμε να τους συλλάβουμε και καλά κάναμε.

Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ».

Υπενθυμίζεται, ότι στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης η Εθνική Ελλάδας είχε επικρατήσει με 2-1 χάρη στα γκολ των Καραγκούνη και Μπασινά, ενώ για την Πορτογαλία είχε σκοράρει ο Κριστιαάνο Ρονάλντο.

To Top