Ετσεβερί – Τσιτσιπάς 0-2: «Αέρινος» στους “16” ο Στέφανος (videos)

Χάνοντας μόλις 1 game στην αναμέτρηση κόντρα στον Τομάς Μαρτίν Ετσεβερί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με νίκη 6-1, 6-0 πήρε το εισιτήριο για τους “16” του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο.

Μετά τη νίκη επί του Λάσλο Τζέρε, ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο court του Τομάς Μαρτίν Ετσεβερί και εντός μίας ώρας και δύο λεπτών πήρε την πρόκριση στη 16άδα του τουρνουά στο Μόντε Κάρλος με σκορ 6-1, 6-0.

Το break… αφύπνισε τον Τσιτσιπά
Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς ο Ετσεβερί στο πρώτο game του αγώνα πραγματοποίησε break. Βέβαια, αυτό ήταν και το μόνο game που κατέκτησε στο σετ, καθώς ο Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός στη συνέχεια.

Ο Έλληνας έκανε το break back (1-1), παίρνοντας το προβάδισμα μέσω του σερβίς του (2-1). Έπειτα ο Νο.12 του κόσμου πραγματοποίησε ακόμα ένα break, για να πάρει τρία games απόσταση με το hold στο 5ο game (4-1). Ακόμη ένα break ακολουθήσε και με τις μπάλες στα χέρια ο 25χρονος κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ.

Bagel και πρόκριση στους “16”
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έριξε καθόλου τον ρυθμό του στο δεύτερο σετ. Ξεκίνησε ιδανικά με ένα break στο σερβίς του αντιπάλου, το οποίο διατήρησε με ένα hold στο πρώτο του service game στο δεύτερο σετ.

Το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε παράσταση για ένα ρόλο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει ό,τι θέλει στο court και να παίρνει το ένα game μετά το άλλο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Έλληνας έφτασε να προηγείται με 5-0 και με το σερβις του στο 6ο game «σφράγισε» με bagel (6-0) το σετ και συνάμα τη νίκη.

Στην επόμενη φάση ο Έλληνας θ’ αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για ένα εισιτήριο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

To Top