ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ευεργέτης του αθλητισμού ο Γκάλης, έπρεπε να τιμηθεί»

Τους λόγους που τον ώθησαν να δημοσιεύσει επιστολή υπέρ της ονομασίας του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης» και κατά όσων έχουν αντιρρήσεις για αυτή εξέθεσε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο παλαίμαχος παίκτης και νυν γιατρός χαρακτήρισε το τιμώμενο πρόσωπο ευεργέτη του ελληνικού αθλητισμού και άφησε αιχμές για τη στάση των Γιώργου Βασιλακόπουλου και Κώστα Πολίτη.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε για:

-το λόγο που αποφάσισε να στείλει αυτή την επιστολή: «Λόγω του επαγγέλματός μου αποτραβήχτηκα από το 2000 από τα κοινά του μπάσκετ. Παρ’ όλα αυτά βίωσα αρκετά και παρακολουθώ. Ένιωσα την ανάγκη της ψυχής μου να εκφραστώ, γιατί θεωρώ ότι συντελείται μια μεγάλη αδικία».

-το αν αιφνιδιάστηκε από τις ενστάσεις Βασιλακόπουλου και Πολίτη για να ονομαστεί το ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης»: «Δεν με αιφνιδίασε, γιατί αυτό το θέμα μαίνεται εδώ και χρόνια. Υπήρχε η αντίδραση να δοθεί το όνομα του Νίκου Γκάλη σε κάποιο γήπεδο. Πάντα είχα την άποψη πως έπρεπε να γίνει αυτό κάποια στιγμή. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που εκφράστηκαν κάποιοι άνθρωποι».
-το αν γνωρίζει να υπάρχει προσωπικό πρόβλημα μεταξύ Βασιλακόπουλου-Γκάλη: «Δεν γνωρίζω αν έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί του, αλλά και προσωπικό πρόβλημα να έχει, θα πρέπει τα μικροσυμφέροντα να φεύγουν από μπροστά μας, όταν υπάρχει κάτι μεγάλο, όπως το να τιμηθεί ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει».

-το λόγο που τιμήθηκε ο Γκάλης: «Η πολιτεία δεν τίμησε τον Γκάλη για το χρυσό του 1987, αλλά γιατί είναι ο μεταρρυθμιστής του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Μιλάμε για ομαδικά αθλήματα, αλλά ποιες δραστηριότητες στη ζωή δεν είναι ομαδικές; Ο Γκάλης ήταν ένας αθλητής που δεν έλεγε πολλά, κυρίως έπραττε. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη να καταλάβει ότι δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις. Ακόμη κι όταν βαλλόταν δεν έλεγε τίποτα. Εγώ έχω μάθει να λέω ευχαριστώ σε ανθρώπους που ευεργέτησαν τον αθλητισμό. Θα πρέπει ο καθένας να μη δείχνει αχάριστος προς αυτόν που τον ωφέλησε».

-τις αντιδράσεις για την επιστολή του: «Εισέπραξα μόνο θετικά σχόλια. Δεν είχα καμία αρνητική αντίδραση».

To Top