«Ευθύνες σε όλους», λέει ο Super 3

Τη δική του θέση για την αποχή των ποδοσφαιριστών κατέθεσε ο Super 3, τονίζοντας με νόημα ότι υπάρχουν «ευθύνες σε όλους για τη συνέχεια και για την επίτευξη του μοναδικού στόχου που έχει απομείνει…»!

Οι οργανωμένοι οπαδοί τοποθετήθηκαν στα δυσάρεστα γεγονότα που απασχολούν και πάλι το ποδοσφαιρικό τμήμα, δίνοντας το σύνθημα για συσπείρωση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά, το σχόλιο του συνδέσμου, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του:

«Τα προβλήματα στις ομάδες είναι δεδομένα και φυσικά ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί ν’ αποτελέσει εξαίρεση. Τα προβλήματα στην Ελλάδα ολόκληρη, που στενάζει κάτω από την οικονομική καταστροφή που έχει πλήξει τους πάντες και τα πάντα, είναι επίσης δεδομένα και φυσικά ο ΑΡΗΣ, δυστυχώς, δεν μπορεί και πάλι ν’ αποτελέσει εξαίρεση.

Η ομάδα μας έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης και στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές έχει ένα αήττητο σερί ενώ μετράει και 18 βαθμούς. Αυτό είναι φυσικά καλό αλλά υπάρχει και το κακό που δεν είναι άλλο από το ότι ο ΑΡΗΣ άργησε «να πάρει μπρος» και ότι ενδιάμεσα μοιραία χάθηκαν αγωνιστικοί στόχοι ενώ άλλοι, όπως η είσοδος στα play offs, βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ευθύνες υπάρχουν μπόλικες και παντού. Ξεκινώντας από την κορυφή που, σε μία ομάδα με το διοικητικό μοντέλο του ΑΡΗ, είναι ο κόσμος της ομάδας, η πλατιά βάση στην οποία εκ των πραγμάτων πρέπει να στηριχτεί ο Σύλλογος και η οποία θα πρέπει να παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια, μέχρι την Διοίκηση και τους παίκτες που έχουν την υποχρέωση να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες του κόσμου.

Οι φιλοδοξίες και οι απαιτήσεις του κόσμου είναι δεδομένες και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς από τη στιγμή που αναφερόμαστε στον ΑΡΗ, αυτό είναι κάτι αυτονόητο. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» όμως και οι φιλοδοξίες δεν είναι παρά λόγια του αέρα αν δεν συνοδεύονται από έμπρακτη στήριξη στη ομάδα ώστε να της παρασχεθούν τα «όπλα» για να «πολεμήσει» και να μπορέσει να τις εκπληρώσει.

Η στήριξη που παρείχαμε – συνολικά σαν κόσμος – στην ομάδα μας φέτος, δεν μπορεί ν’ αγγίξει καν το ικανοποιητικό, είτε μιλάμε για αγορά εισιτηρίων διαρκείας, για συμμετοχή στη Λέσχη και χρηματοδότηση της ΠΑΕ μέσω αυτής ή ακόμα και για την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης» στους αγώνες της ομάδας.

Σε μία δύσκολη περίοδο δηλαδή, ένα κομμάτι του κόσμου φρόντισε να κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα για την ομάδα, ενώ δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν κι αυτοί που «τρίβουν τα χέρια τους» για τέτοιου είδους καταστάσεις που μπορεί να μην κάνουν καλό στην ομάδα αλλά κάνουν καλό στις δικές τους μίζερες επιδιώξεις και τα κομπλεξικά πλάνα τους για το… μέλλον, όχι τόσο του Συλλόγου όσο των ίδιων.

Οι ευθύνες της Διοίκησης είναι επίσης δεδομένες καθώς είναι υποχρέωσή της να προβλέπει – στο μέτρο του δυνατού – και ν’ αντιμετωπίζει καταστάσεις που μπορεί να επιφέρουν ανωμαλίες στη λειτουργία της ομάδας και κατά συνέπεια και στην επίτευξη των στόχων… ή καλύτερα του ενός και μοναδικού στόχου που έχει απομείνει στην ομάδα.

Οι παίκτες έρχονται «τελευταίοι και καλύτεροι» καθώς είναι αυτοί που εκ των πραγμάτων έχουν την τιμή, την υποχρέωση και την ευθύνη να υλοποιήσουν, μέσα στα γήπεδα, τ’ αγωνιστικά πλάνα, να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες ενός ολόκληρου Λαού που τους ακολουθεί πιστά, να δώσουν σάρκα και οστά στα όνειρα των Αρειανών που ποθούν νίκες, διακρίσεις και τίτλους για την ομάδα.

Επαγγελματίες μεν αλλά σίγουρα δεν ανήκουν στην κατηγορία εκείνη των επαγγελματιών που έχουν το δικαίωμα να ενδιαφέρονται μόνο για τα συνδικαλιστικά και τα μισθολογικά τους. Επαγγελματίες μεν που έχουν κάθε δικαίωμα να διασφαλίσουν τα συμβόλαιά τους αλλά θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην ομάδα και ν’ αποφεύγουν οτιδήποτε μπορεί να βλάψει την εικόνα της μέσα στο γήπεδο και κατά συνέπεια και την επίτευξη των στόχων.

Δικαίωμα των ποδοσφαιριστών να διασφαλίσουν τα οικονομικά τους. Συμβόλαια δένουν τους ποδοσφαιριστές με τις ομάδες. Υπάρχουν όμως κι «άλλα συμβόλαια», ισχυρότερα απ’ αυτά που υπογράφουν με τις Διοικήσεις, «συμβόλαια» τα οποία οφείλουν να τιμούν με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία γιατί τους δεσμεύουν απέναντι σε χιλιάδες ανθρώπους.

Υπενθυμίζουμε στους ποδοσφαιριστές μας ότι ο ΑΡΗΣ οφείλει να διεκδικήσει λυσσαλέα μέχρι τέλους τον εναπομείναντα στόχο του και φυσικά το ότι αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που μας έχει απομείνει, είναι κάτι για το οποίο έχουν και οι ίδιοι ευθύνη και έχουν την υποχρέωση να φανούν συνεπέστατοι στα «άλλα συμβόλαιά» τους μέχρι τέλους.

Είναι ξεκάθαρο ότι σε μία συλλογική προσπάθεια οι ευθύνες δεν είναι δυνατόν να είναι μόνον «ατομικές». Όπως στις επιτυχίες έχουμε μερίδιο όλοι όσοι συμμετέχουμε και προσπαθούμε, ο καθένας από το «πόστο» του, και μοιραζόμαστε την χαρά της νίκης και την περηφάνια των διακρίσεων έτσι και στις αποτυχίες θα πρέπει ο καθένας από τη μεριά του ν’ αναλογίζεται τι δεν κάνει καλά ώστε να βελτιωθεί.

Οι αγωνιστικές που έχουν απομείνει μπορεί να είναι λίγες αριθμητικά και ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας να καλύψουμε τις «γκέλες» μας να μην είναι πολύς αλλά ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι σίγουρα μακρύς και δύσβατος καθώς τα εμπόδια θα είναι πολλά όπως πολλοί και πρόθυμοι θα είναι κι αυτοί που θα θέσουν ακόμα περισσότερα εμπόδια στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί.

Ο καθένας από τη μεριά του οφείλει να κάνει το καθήκον του, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, να διορθώσει έμπρακτα τις ολιγωρίες του και να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να «σωθεί» – κατά κάποιο τρόπο – η χρονιά με την επίτευξη του στόχου που οφείλει να είναι το «πάτωμα» κι όχι η φιλοδοξία του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ…».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top