«Ευθύνες σε όσους επώνυμους Αρειανούς στήριξαν το καλοκαίρι την επιλογή Ηλιάδη»

O Θανάσης Κώνστας, μέλος του υποψηφίου συνδυασμού «100 χρόνια Άρης» στις εκλογές του Μαΐου, μίλησε με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός γύρω από όσα συμβαίνουν στην «κιτρινόμαυρη» Π.Α.Ε.

Πιο αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

 

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια προηγουμένων ανακοινώσεων, για τις οποίες -λυπάμαι που το λέω- δικαιωθήκαμε. Συνομιλώ με πολλούς φίλους συναρειανούς για το θέμα, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι μια επιβεβαίωση η οποία δε μου έχει δώσει καμία χαρά, με έχει κάνει να λυπηθώ πολύ».

 

Σχολιάζοντας την αναφορά στην ανακοίνωση περί ανεπαρκούς διοικητικής πρότασης την οποία στήριξε το σύστημα στις τελευταίες εκλογές, υπογράμμισε: «Μετά τις εκλογές, εμείς, σα συνδυασμός, συνεχίσαμε να συνεδριάζουμε και προσπαθούσαμε να έχουμε μια πληροφόρηση για την πορεία της συγκεκριμένης διοίκησης, γι’ αυτό και είχαμε βγάλει την πρώτη μας ανακοίνωση στις 30 Ιουνίου. Το κάναμε για να δώσουμε χρόνο στη διοίκηση ή να αρχίσει να υλοποιεί τις υποσχέσεις της, ή να φύγει και να δώσει το χρόνο σε άλλους ανθρώπους να εργαστούν και να φέρουν εις πέρας το έργο τους για τη σωτηρία του Άρεως, κάτι που δεν έγινε».

 

Για τις «βολές» όχι μόνο εναντίον της διοίκησης Ηλιάδη αλλά και των ανθρώπων οι οποίοι επώνυμα στήριξαν το συγκεκριμένο σχηματισμό, σημείωσε: «Όπως και προεκλογικά λέγαμε αλήθειες, έτσι και τώρα. Εμείς δε θέλουμε να «χαϊδέψουμε» τον κόσμο του Άρη, ούτε ήρθαμε να ζητήσουμε τη διοίκηση σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο. Άρα, δε θα μπορούσαμε να βρούμε ως εξιλαστήριο θύμα μόνο τον κ. Ηλιάδη. Ο συγκεκριμένος δεν ήρθε ξαφνικά μόνος του για να διοικήσει. Σίγουρα, κάποιοι άνθρωποι τον πλαισίωσαν και τον υποστήριξαν, φέρνοντάς τον στη θέση που τον έφεραν».

 

Για το γεγονός ότι το Δ.Σ. υπό την προεδρία του Ηλιάδη σχηματίστηκε μέσα σε ελάχιστες μέρες για να διεκδικήσει την ψήφο των Αρειανών, τόνισε: «Έγινε ένα Δ.Σ. αποτελούμενο από κάποιους εκ των οποίων γνωρίζουμε ότι δεν ήταν καν Αρειανοί ή ανθρώπους που, γενικά, δεν τους γνωρίζαμε στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, ο δικός μας συνδυασμός αποτελούταν από ανθρώπους που είχαν ασχοληθεί και διοικητικά με τον Άρη. Εγώ ήμουν το πιο νέο μέλος, το οποίο, αν και δεν είχα ασχοληθεί και διοικητικά ήμουν μέλος της οικογένειας του συλλόγου, ήμουν αθλητής του Άρη μικρότερος και είχα αποδείξει τα Αρειανά μου αισθήματα και επαγγελματικά αρκετές φορές, χωρίς να το διατυμπανίσω. Σίγουρα, η στήριξη στους ανθρώπους αυτούς δεν ήταν τυχαία, ήταν μεθοδευμένη. Και φυσικά δεν απευθύνομαι στους απλούς Αρειανούς. Πάντως θα πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί πριν εμπιστευθούμε την τύχη του αγαπημένου μας συλλόγου σε οποιονδήποτε».

 

Και συνέχισε επ’ αυτού: «Αν ανατρέξουμε στο ιστορικό πριν τις εκλογές, θα δούμε συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι είχαν στηρίξει επίσημα την υποψηφιότητα συγκεκριμένου σχήματος, κι αυτό φάνηκε και στις εκλογές γιατί κέρδισε με 65%. Όπως εγώ στήριξα επώνυμα τον κ. Σκόρδα και θα είχα μερίδιο ευθύνης αν κάτι δεν πήγαινε σωστά εφόσον ήταν μπροστά ο δικός μας συνδυασμός, έτσι και όσοι στήριξαν τον κ. Ηλιάδη φέρουν ευθύνη».

 

Για το μήνυμα που έστειλαν προς τον κόσμο, να είναι άπαντες πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους από εδώ και στο εξής, σε σχέση με λανθασμένες του πρόσφατος παρελθόντος, επεσήμανε: «Ο κόσμος πρέπει να έχει γίνει ήδη πιο προσεκτικός. Απλώς όλοι παρασυρθήκαμε από την αγάπη μας για το σύλλογο και αφήσαμε κάποιους να οδηγήσουν το σύλλογο στο σημείο αυτό».

 

Για την επόμενη μέρα, κατέληξε: «Αν υπάρχουν σχήματα ή άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν τον Άρη, οφείλουν να έρθουν αύριο στο «Βελλίδειο» και να εκθέσουν τις απόψεις τους. Αν κάποιος μπορεί ή ξέρει τον τρόπο να βοηθηθεί ο Άρης, οφείλει αύριο να καταθέσει την πρότασή του και να τη στηρίξουν όλοι οι Αρειανοί. Εμείς δουλεύουμε επάνω σ’ αυτό, αλλά δυστυχώς, δε μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Τα μέτωπα είναι πολλά. Μπορούμε να τα χωρίσουμε στο διοικητικό, το αγωνιστικό και το οικονομικό. Στο πρώτο έχουμε δώσει λύση. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και πώς μπορούμε να αναλάβουμε τις τύχες του σωματείου μας. Στο αγωνιστικό έχουμε το 65% της λύσης, παρά ταύτα αν δεν είμαστε διοίκηση δε μπορούμε να μιλάμε για παίκτες. Μπορεί να σώσαμε πέρυσι την ομάδα, αλλά μην παίρνοντας την πλειοψηφία σημαίνει ότι δε μας στηρίζει ο κόσμος του Άρη, συνεπώς ποιος μπορεί να μας ακούσει…

 

Παρά ταύτα, έχουμε το πρόγραμμά μας και δουλεύουμε συνέχεια. Το τρίτο αφορά το οικονομικό. Το έχουμε χωρίσει σε δύο κατηγορίες. Στο δικαστικό και τη χρηματοροή για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Στο πρώτο συνεργαζόμαστε με τον κ. Παπαδόπουλου και δύο νομικούς που έχω στην εταιρία μου, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να δώσουμε μια λύση. Όσον αφορά τη χρηματοροή, πρέπει να δούμε πώς έχει επηρεάσει την εικόνα η διοίκηση των έξι μηνών του κ. Ηλιάδη. Εμείς είχαμε σαφή εικόνα μέχρι τη μέρα που ζητήσαμε το χρίσμα από το σώμα.

 

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε μόνο μελέτες υποθέσεων. Παίρνοντας το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο τα μόνα έσοδά μας θα είναι από τα εισιτήρια των αγώνων. Σ’ αυτή την περίπτωση βλέπουμε ότι θα χρειαστούμε 3.300.000 ευρώ για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Μέχρι στιγμής έχουμε έλλειμμα 1.717.000 ευρώ. Πρέπει να δουλέψουμε επάνω σ’ αυτό και να παραλάβουμε την οικονομική κατάσταση της εταιρίας αυτή τη στιγμή, γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει τα νούμερα αρκετά, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρότασή μας».

To Top