ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ευνοούμενος (και καλά…) ο Άρης, γιατί έρχεται το τηλεοπτικό συμβόλαιο…

Εδώ και κάποιες μέρες υπάρχουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα από την Αθήνα που αναφέρουν πως ο Άρης (και ο ΠΑΟΚ) σώθηκαν από… χάρη που τους έγινε στον ΕΣΑΚΕ. Ο λόγος είναι προφανής, ειδικά για τον Άρη…

Σε λίγες μέρες θα πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κεντρική διαχείριση δεν θα υπάρχει διότι πολύ απλά ο Παναθηναϊκός έχει ήδη συμβόλαιο μόνος του. Η ΑΕΚ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει στο πακέτο των υπόλοιπων ομάδων.

Ο λόγος που το “μπλοκ” των 9 ομάδων που έχουν ζητήσει αλλαγές και μέσω αυτών εκπορεύεται ότι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ σώθηκαν από… χάρη αντί να υποβιβαστούν (αλήθεια πώς θα υποβιβάζονταν ενώ απέμεναν έξι αγωνιστικές) είναι γιατί θέλει να ελέγξει το τηλεοπτικό συμβόλαιο και πώς αυτό θα μοιραστεί.

Η εμπορικότητα του Άρη είναι αδιαμφισβήτητη, είτε παίζει για τίτλο, είτε παίζει για να σωθεί. Η εικόνα που βλέπει ο τηλεθεατής σε αγώνα του Άρη είναι ως επί το πλείστον ένα κατάμεστο Παλέ, κάτι που δεν συμβαίνει με καμία άλλη ομάδα της Basket League σε γήπεδο με 5.000 θέσεις.

“Λέγε λέγε” πως έγινε χάρη, θέλουν να παρουσιάσουν τον Άρη (και προφανώς και τον ΠΑΟΚ) ως ευνοημένο επειδή… σώθηκε, άρα να τον φέρουν εξαρχής σε μειονεκτική θέση όσον αφορά στον διαμερισμό του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Εκεί η διοίκηση της ΚΑΕ – όποια κι αν είναι αυτή, όταν θα συζητηθεί το θέμα – θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και καθοριστικά. Αν και το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να “κυνηγήσει” μόνη της ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο, για να φανεί (επιτέλους) και η δυνατότητα (ή αδυναμία) των υπόλοιπων να βρουν καλό συμβόλαιο.

To Top