Ευρωλίγκα: Απέκλεισε τον οπαδό που έκανε τη ρατσιστική επίθεση στο ΣΕΦ από όλα τα ματς της διοργάνωσης διά βίου!

Μετά από τον Ολυμπιακό, αντανακλαστικά έδειξε και η Ευρωλίγκα, σε σχέση με τον οπαδό που επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια στον διαιτητή Ζοζέφ Μπισάνγκ, στο ματς των «ερυθρόλευκων» με τη Βαλένθια.

Συγκεκριμένα, η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι επέβαλε ισόβια απαγόρευση εισόδου στον εν λόγω οπαδό, σε όλα τα παιχνίδια της, δεσμευόμενη να εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής σε τέτοια περιστατικά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Euroleague Basketball επέβαλε ισόβια απαγόρευση πρόσβασης σε οπαδό λόγω των ρατσιστικών σχολίων που έκανε εις βάρος ενός από τους διαιτητές στον αγώνα του Ολυμπιακού εναντίον της Βαλένθια, στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η γηπεδούχος ομάδα, ο Ολυμπιακός, είχε ήδη ακυρώσει το εισιτήριο διαρκείας του ατόμου λίγο μετά το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι θα του απαγορευόταν να παρευρεθεί σε οποιονδήποτε αγώνα του Ολυμπιακού.

Η Euroleague Basketball, ο Ολυμπιακός Πειραιώς και όλοι οι υπόλοιποι έχουν δεσμευτεί να γιορτάζουν τη διαφορετικότητα και να προάγουν το σεβασμό, να χρησιμοποιούν το μπάσκετ για να ενώνουν τους φιλάθλους και να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής στις εκδηλώσεις τους για οποιεσδήποτε ενέργειες αντίκεινται σε αυτές τις αξίες».

To Top